Foto:N1

Nepoznate osobe upale su u subotu rano ujutru u prostor Letnje scene kluba Bitef Art Kafea na Kalemegdanu. Kako je vlasnik kluba, Miša Relić, saopštio, nova uprava Odbojkaškog kluba Partizan, s kojom imaju važeći ugovor, već duže vremena pokušava da ih izbaci iz ovog prostora.

Iz Bitef Art kafea navode da sa Odbojakaškim klubom Partizan imaju važeći ugovor do 21. aprila 2026. godine i da ispunjavaju sve svoje ugovorne obaveze.

Međutim, kako kažu, nepoznate osobe koje su se pozvale na novu upravu OK Partizan ušle su u prostor Bitef Art Kafea, savladavši radnika obezbeđenja koji je uspeo da obavesti policiju.

„Iako BitefArtCafe d.o.o. ispunjava sve svoje ugovorne obaveze u potpunosti i na vreme, nepoznata lica koja su se pozvala na novu upravu OK Partizan ušla su u prostor u državini BitefartCafe d.o.o na Kalemegdanu. Radnik obezbeđenja kluba koji štiti pokretnu i nepokretnu imovinu kluba je pokušao da spreči upad i obavestio policiju, ali je nadjačan od strane napadača, a policijska patrola je došla ali je bez intervencije i napustila mesto“, navodi se u saopštenju Bitef Art Kafea.

Dodaje se da već mesecima postoji problem s novom upravom OK Partizan, na čelu sa Željkom Tanaskovićem i Aleksandrom Stankovićem.

„Pored važećeg ugovora koji je ispregovaran sa Željkom Tanaskovićem, a potpisan od strane tadašnjeg direktora Predraga Golijanina, nova uprava kluba želi da nasilno i protivpravno preuzme prostor koji BitefArtCafe koristi od 2008. godine kako bi ga ustupili drugim korisnicima, koji bi prostor koristili u nepoznate svrhe“, kažu iz Bitef Art kafea.

Dodaju da je OK Partizan prvo pokušao da pisanim putem raskine ugovor, ali je to odbijeno jer Bitef Art Kafe uredno izmiruje sve svoje obaveze.

„Naredni pokušaj je bila pretnja nasilnim iseljenjem, koje je obezbeđenje kluba BitefArtCafe do 8. aprila uspelo da spreči. Pojavom grupe gore navedenih lica, noćni čuvar kluba BitefArtCafe je izbačen iz predmetnog prostora“, navodi se u saopštenju.

Klub BitefArtCafe je kultni gradski klub i svojevrsna kulturna ustanova grada Beograda. Ovaj prostor je dugogodišnji deo beogradske kulturne scene i ima veliki značaj za razvoj muzičke scene u našem gradu.

Vlasnik kluba pozvao je medije i beogradsku javnost da se suprotstave „bahaćenju i nepoštovanju prava“.

BONUS VIDEO: Šta će biti sa BITEF-om bez i posle Ivana Medenice?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar