Foto: OLIVER BERG / AFP / Profimedia

Skoro četiri godine nakon zločina sud u Dizeldorfu osudio je 49-godišnjeg državljanina Srbije na deset godina zatvora zbog ubistva svoje majke.

Regionalni sud u Dizeldorfu osudio ga je u utorak na deset godina zatvora proglasivši ga krivim za ubistvo iz 2017. godine. Kako piše portal nrz.com, Srbin je posle ubistva majke raskomadao njeno telo.

Delovi tela nesrećne žene otkriveni su u podrumu zgrade u kojoj je živela.

Prema optužnici, sin joj je zamerio jer je napustila porodicu i otišla u Nemačku, a osuđeni ubica ima još četovor braće i sestara. Sud je u svom obrazloženju naveo da je reč o dugogodišnjim „tinjajućim“ porodičnim problemima.

Srbin je do poslednjeg trenutka izricanja presude tvrdio da nije kriv za ubistvo majke i da tako nešto nikada ne bi mogao da počini, te da je u Nemačku došao da kao otac petoro dece pošteno zaradi novac.

Sud ne sumnja da je za ubistvo odgovoran 49-godišnjak. Njegov DNK trag otkriven je na vreći za smeće u kojoj su bili spakovani delovi tela, a uz to je pronađen i otisak prsta na kadi ubijene žene, gde je telo raskomadano o čemu svedoče brojni tragovi krvi.

Pretpostavlja se da je ubijena žena spavala u trenutku kada je napadnuta. Advokat osuđenog je tražio oslobađajuću presudu, dok je tužilaštvo zahtevalo doživotni zatvor.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar