Foto: Vesna Lalić, Filip Krainčanić/Nova.rs

"Ti ne idi u Pančevo ni kao turista, ona žena mi je je*ala mamu što sam mimo nje zvao načelnika", glasila je jedna od poruka koju je Veljko Belivuk razmenio sa izvesnim Vučkom u periodu kada je u Beogradu ubijen Vlastimir Milošević, za čije ubistvo je bio optužen, pa oslobođen. Sada, više od godinu dana nakon što je Belivuk zajedno sa svojom ekipom uhapšen, dešavanja iz Pančeva dokazuju da je u tom gradu i te kako imao uporište, ali da se ono po svemu sudeći održavalo i nakon hapšenja.

Haos u bilijar klubu „Devet“, kada su maskirani napadači ušetali u lokal i napali goste, nakon čega je izbila opšta tuča štapovima i bilijar kuglama, paljenje više automobila, fizičko obračunavanje ispred picerije „Kula“, ranjavanje, zatim pompenzno najavljena akcija policije u tom gradu, zaplena nedozvoljenih predmeta i hapšenje neutvrđenog broja osoba – sve ovo oslikava prilično haotičnu situaciju u Pančevu, gradiću od osamdesetak hiljada stanovnika za koji se već znalo da je bio interesantan kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Kada se u obzir uzmu i podaci da su vinovnici gotovo svih ovih događaja na direktan ili indirektan način povezani sa Belivukovom ekipom, stvara se jasna slika da policija gotovo da nema kontrolu nad onim što se dešava u Pančevu, a još manje da je stala na kraj Belivukovoj grupi i svim njenim ograncima.

Da je Belivuk odavno u tom gradu pronašao sigurnu luku govori i to da su pojedini optuženi bili zapošljavani u državnim preduzećima u tom gradu, ali i podaci od nekoliko godina ranije, kada je u Beogradu ubijen Vlastimir Milošević (takozvano ubistvo na šinama), inače kum Marka Miljkovića, za koje je bio optužen i sam Belivuk, a zatim oslobođen.

Ubistvo na šinama, hronika, Vlastimir Milošević, policija, 27. marta, uviđaj, uvidjaj
Foto:N1

Naime, na suđenju koje je usledilo, pročitano je nekoliko poruka koje su razmenili tada optuženi za pomaganje u ubistvu Belivuk i izvesni Vučko, čiji identitet nije preciziran, zbog čega se u javnost stvorio utisak da je reč o bivšem pripadniku Žandarmerije Nenadu Vučkoviću Vučku, posebno ako se u obzir uzme i sadržina poruka.

„Ajde kad se vidimo da pričamo malo, zvali su me ovi što otvaraju… Ona moja i Gaučosi.“

„Cvele i Vlasta preko nekih debila su zvali da se mirimo, naravno, odbili smo go*na.“

„Ne želim ni da ih vidim, a kamoli da se mirim sa njima. Ma kakvo mirenje, zvao sam te samo da znaš, brate.“

„Ti ne idi u Pančevo ni kao turista, ona žena mi je je*ala mamu što sam mimo nje zvao načelnika.“

Sudija Slavica Nikolić, koja je pročitala ove poruke, nije pojasnila šta je slao Belivuk, a šta Vučko, a tužilac Aleksandar Isailović tražio je da sud izvrši uvid u celu prepisku između njih dvojice, a da se na suđenju pročita samo nekoliko najznačajnijih poruka, izvestio je ranije KRIK.

Tužilac Isailović istakao je tada da ove poruke iz avgusta 2016. pokazuju da je Belivuk sa ubijenim Vlastimirom Miloševićem bio u zavadi u vezi sa poslovima oko obezbeđenja. Osim toga, posmatrajući ih u kontekstu dešavanja kojima smo svedočili, moglo bi se zaključiti da je „žena“ o kojoj se govori zapravo Dijana Hrkalović, ali i da jedan od njih dvojice ne bi trebalo u Pančevo da svraća „ni turistički“.

Novak Nedić Foto:E-Stock_caslav_vukojcic

Ne treba zaboraviti da je Vojni sindikat još 2017. godine podneo krivičnu prijavu jer je, kako je bilo navedeno, kriminalcima Aleksandru Stankoviću zvanom Sale Mutavi, njegovoj desnoj ruci Veljku Belivuku, pripadniku Žandarmerije Nenadu Vučkoviću Vučku i generalnom sekretaru Vlade Srbije Novaku Nediću omogućeno je da od februara do juna 2016. godine koriste strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi uvežbavali gađanje iz vatrenog oružja u pančevačkoj kasarni „Rastko Nemanjić“.

Pokrenuta je istraga pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Pančevu, ali je ona utihnula i pre nego što je dobila bilo kakav epilog zbog nedostatka dokaza, jer su oni volšebno jedan po jedan nestajali.

Aleksandar Stanković FOTO: SCREENSHOT

Vučković i ubijeni Stanković, na čijim temeljima je Belivuk kasnije gradio svoju zločinačku organizaciju, odranije su bili vrlo bliski o čemu govore i brojne zajedničke fotografije sa tribine, u kojima tada Vučkovićevi nadređeni nisu videli ništa loše. Osim toga, Hrkalovićeva i Vučković su bili spominjani u kontekstu partnera određeno vreme, a kako je Vučković trebalo da bude kum na Stankovićevom venčanju, Hrkalovićeva je u javnosti „zaradila“ nadimak „mafijaška kuma“.

Bonus video: Veze između kavčana i grupe Veljka Belivuka


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar