Ilustracija Foto: N1

Danas je u Višem tužilaštvu u Užicu nastavljeno saslušanje oficira za nadzor državne granice Budimira Dumića iz Prijepolja osumnjičenog da je prevezao 32 kilogama marihuane.

„Moj klijent je i danas negirao izvršenje, a tužilac nije pružio nikakav dokaz da je Dumić ima veze sa opojnom drogom“, kaže za Nova.rs Dumićev advokat, Ivan Čvrkić iz Čačka.

Prema njegovim rečima, Dumić je negirao opisan događaj u naredbi o sprovođenju istrage.

„Ništa od toga se nije događalo ni tim redosledom, niti u tom vremenu, koje je navedeno“, istakao je Čvrkić.

Advokat napominje da je i Sandra Drobnjak, koja je, prema saopštenju policije, krila 32,7 kilograma marihuane u podrumu svoje kuće, zahtevala da je on zastupa, napomenuvši da ona još uvek nije saslušana.

„On to nije odobrio, pa je upućen zahtev višoj instanci u Kragujevcu, jer smatram da je moguće po zakonu“, objašnjava Čvrkić.

Oboje osumnjičenih su u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Užicu i tu ostaju do daljeg, dodao je Čvrkić.

Podsećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz Prijepolja uhapsili su 28. maja policijskog službenika granične policije B.D. (49 ) i njegovu prijateljicu S.D. (38), zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je, kako je tada saopšteno, u podrumu kuće osumnjičene S.D. pronašla 30 pakovanja sa više od 32,7 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, navodeno se u saopštenju MUP-a.

Prethodno je policijski službenik B.D, po napuštanju patrole za nadzor državne granice prema Crnoj Gori, kako se sumnja, službenim automobilom do kuće S.D. prevezao torbu u kojoj se nalazila droga.

Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa policijskim službenicima PU Prijepolje i nadležnim tužilaštvom, nastavljaju dalji rad na ovom slučaju.

BONUS VIDEO: Izjave advokata Borovića i Jakovljevića nakon suđenja Miki Aleksiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar