Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Instagram/Privatna arhiva, Shutterstock

Brajan Volš (46), suprug Beograđanke Ane Volš (39), koja je nestala 1. januara, prevario je i rođenog oca za novac, pa ga je Tomas Volš, ugledni neurohirurg, razbaštinio - isključio iz testamenta. Ipak, tu nije bio kraj.

Posle nestanka Ane, rođene Beograđanke i majke troje dece koja već duže vreme živi u SAD, tamošnji mediji i policija počeli su da se više interesuju o prošlosti njenog supruga Brajana, čoveka koji je, navodno, poslednji video suprugu živu. Isplivale su mnoge mračne tajne porodice Volš, a ispostavilo se da nasmejani Brajan, ima prilično mračnu prošlost.

Na društvenim mrežama, ali i u medijima, pojavila se i priča o potpuno poremećenim odnosima između Brajana Volša i njegovog oca, uglednog neurogirurga Tomasa koji je preminuo 2018. godine.

Foto: Privatna arhiva

Ana i Brajan Volš su se već venčali, a odnosi između Tomasa i njegovog sina su već bili potpuno poremećeni. Iako je porodica živela u blagostanju, jer je Tomas bio ugledan lekar, cenjen u društvu, njegov odnos sa Brajanom bio je sve lošiji i lošiji.

Pročitajte još:

Uzrok je bio novac, jer je Brajan, koga su školski drugovi opisali kao čoveka željnog novca, znao da troši, ali mu je zarađivanje išlo slabije. Zbog toga je i rođenog oca Tomasa prevario za poveću sumu novca. Usledila je osveta, jer je Tomas razbaštinio Brajana – izbacio ga iz testamenta.

Foto: Privatna arhiva

Ipak, tu nije bio kraj, jer je Brajan rešio da se osveti ocu i posle smrti. Provalio je u Tomasovu vilu i odneo sve vrednije stvari u ukupnoj vrednosti od oko 710.000 dolara. Sve stvari koje je opljačkao, prodao je, što je zabeleženo i u sudskim dokumentima.

Među stvarima koje opljačkao od pokojnog Tomasa, bila su i umetnička dela poznatog slikara Salvadora Dalija i tu je Brajan shvatio koliko novca može da se zaradi od preprodaja slika.

Foto: Privatna arhiva

Kako prenosi Daily Mail, on je do 2009. godine, od oca „ukrao“ skoro milion dolara, što je i bio povod da ga doktor Tomas Volš razbaštini. Osim slika Salvadora Dalija, Brajan je ukrao i slike Huana Miroa, a odvezao je i automobil. 

Od novca koji je ukrao od oca pre njegove smrti, svojoj supruzi Ani poklonio je, ni manje ni više, nego skupoceni „maserati“ i to za Dan zaljubljenih 2015. godine. Ona se na društvenim mrežama kasnije pohvalila da je to bio „najlepši poklon“ za Dan svetog Valentina. Vrednost skupocene limuzine procenjena je na 120.000 dolara.

Podsetimo, Ana Volš,  rođena Beograđanka, se posle studija odselila za SAD, gde je upoznala Brajana Volša. Počeli su da se zabavljaju, a potom su dve godine bili razdvojeni, da bi opet  počeli da se zabavljaju a potom je usledilo i venčanje.

Imaju troje dece od nepune dve, četiri i šest godina.

Ana je bila uspešan agent za nekretnine, postala je regionalni menadžer i radila u Vašingtonu dok je Brajan ostao u mestu Kohaset, kraj Bostona. On je u međuvremenu priznao krivicu za prevaru i čekao je presudu, sa nanogicom u kućnom pritvoru.

On je čuvao decu dok je Ana zarađivala i uglavnom boravila u Vašingtonu, a vikende provodila u Bostonu. Njemu je čak bilo zabranjeno da poseduje bilo šta na svoje ime, pa je kuću u kojoj su živeli zapravo iznajmila njegova majka.

Foto:facebook/privatna arhiva

Ana Volš je trebalo da se vrati u Vašington posle Nove godine, tačnije 3. januara, ali je iznenada let premeštan već na 1. januar. Tada je i porodični prijatelj, koji je sa Volševima dočekao Novu godinu, poslednji put video Anu.

Prijatelj je otišao oko 1.30, a Ana nikada nije došla na let u 4.30 časova po lokalnom vremenu. Njen nestanak prijavljen je tek 4. januara. Policija je u međuvremenu uhapsila Brajana zbog ometanja istrage, a pronađeno je mnogo dokaza koji upućuju na njegovu umešanost u Anin nestanak, iako on još za to nije optužen.

BONUS VIDEO: Snimak policijske akcije u kojoj je zaplenjeno 50 kilograma marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare