Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC/Shutterstock/S. G

"Doživela sam pravi horor kada mi je muškarac star oko četrdesetak godina, nakon vožnje do Gučkog puta, stavio nož pod grlo i molila sam boga da preživim zbog svoje dece"...

Ovim rečima počinje ispovest za naš portal S. G, žena zaposlena kao taksista koja je doživela stravičnu neprijatnost na poslu kada ju je napao nepoznati muškarac, napominjući da kada je uzeo pištolj, mislila je da joj je „došao kraj“.

Prema njenim rečima, poziv je usledio oko jedanaest časova pre tri dana.

„Prvi put je čovek seo u moj taksi i bio mi je potpuno nepoznat. Radim u AS-u dve godine i nikada ga nisam videla“, objašnjava naša sagovornica.

Kako kaže, prva destinacija mu je bila Ovčar Banja. Usput joj je pričao da je došao iz Barselone pre nekoliko dana, pa želi da obiđe vikendicu u tom mestu.

„Već je bilo pola sata do ponoći, pa se on predomislio, nakon vožnje starim putevima, da ode na pumpu po sok. To je bila i prilika da sipam metan jer je lampica upozoravala“, objašnjava ona.

Nakon toga se uputio u Atenicu, pa na Obrež da navodno uzme ključ od očeve kuće u selu Rasovac koje se nalazi na području lučanske opštine.

Foto:S. G

„Ja sam ga sačekala, ušao je u kuću iz koje su se čuli glasovi ljudi i ništa nije slutilo na nesreću koju sam preživela“, kaže sagovornica portala Nova.rs.

Potom su krenuli u to selo, a ona je vozila puteljcima pored groblja.

„On mi je govorio, skreni levo, pa desno. Pričao mi je da mu je otac živeo u Nemačkoj i uložio sredstva da napravi ili popravi put meštanima“, navodi ova divna dama.

Kada su stigli do očeve kuće kazao joj je da samo uđe i uzme dinare budući da je vožnja iznosila 4.300 RSD. Ni tog trenutka se nije plašila, ali kada ga je videla da dolazi sa velikim kuhinjskim nožem sve joj je bilo jasno.

„U trku mi je uzeo ranac, telefon, otkinuo tablet i ubacio u bunar. Zahtevao je da pođem u kuću preteći da će me silovati. Tražio je da otvorim strujomer i tražim ključ koji je on navodno imao. U glavi sam se pozdravila sa životom. Molila sam se da me ubije odmah, a da me ne muči mnogo“ , očajno kaže ova taksistkinja.

Želela je da puca i da se završi horor koji je delovao da traje čitavu večnost.

„Potom me gurnuo u kola i zapretio da vozim u neke sobe kako bismo imali odnos, a ja molim da me pusti. Ne znam ni šta sam pričala“, kaže ona dok objašnjava da joj je nasilnik tada već držao pištolj, uzet iz džepa, uperen u njena rebra.

Pomišljala je da iskoči iz kola, ali je u međuvremenu okrenula centar telefonom koji on nije primetio.

„Nemoj da si stala, pucaću“

„Kada sam videla da neko ide i blica, pretpostavila sam da je neko od kolega. Oni nisu znali tačnu lokaciju, muškarac je počeo da besni i govori mi: Nemoj da si stala, pucaću“, kaže sagovornica portala „Nova“.

Foto:S. G

Prema njenim rečima, kolega je prošao da ne bi dodatno zakomplikovao situaciju.

„Pištolj, koji je pre upiranja u mene bio u džepu, izbacio je na putu oko Karaule kroz prozor. Kazao mi je – nemoj slučajno da si me prijavila“, navodi ona. Pretio joj je da će je zaklati, da će joj ubiti decu, prijatelje i sve članove porodice. Terao je da se kune da to neće učiniti…

„Kada smo stigli do Karaule videla sam deset kola i trideset kolega. Iščupali su mene sa mesta vozača i njega sa suvozačeve pozicije. Odveli su nas u MUP“, kaže ova pribrana žena. Uzeo joj je i sve pazare dok su se vozili ka njenom putu za slobodu.

„Zahtevao je usput da kažem kolegama da su me dvojica napala, te da me je on odbranio“, objašnjava S. M. Povlađivala mu je do konačnog oslobođenja strahote, a on je, nakon izjave u policiji, zadržan u bolnici jer je pre deset dana izašao iz psihijatrijske ustanove.

„Juče je priveden i biće krivično gonjen u Ivanjici jer Lučani pripadaju tom sudu“, zaključila je ova hrabra žena koja se, na sreću, izvukla iz kandži nasilnika.

„Nismo sigurni ni na poslu“

U AS taksiju kažu za „Novu“ da su šokirani ovim postupkom.

„Nismo sigurni ni na poslu. Ovo što se dogodilo koleginici može svakom od nas. Na svu sreću kolege su brzo reagovale, a i ona je bila pribrana, inače se sve moglo tragično završiti. Nadamo se da će taj monstrum dobiti ono što zaslužuje“, poručuju za Nova.rs u ovom taksi udruženju.

Bonus video: Incident u teretani, napadnuta radnica