Milan Stamenković (89) iz sela Gornji Barbeš i njegov sin Ljubiša (65) preminuli su u istom danu a njihova smrt zavila je u crno ovu porodicuzbog iznenadnog dvostrukog gubitka. Njih dvojica su juče traktorom otišla u šumu da bi nasekli ogrevno drvo da bi u večernjim časovima Ljubiši pozlilo.Kako se pretpostavlja njegov otac je krenuo ka selu da bi potražio pomoć ali se usput prevrnuo i stradao. Ni njegovom sinu nije bilo pomoći, rođaci su ga pronašli mrtvog u šumi usled kako se veruje, infarkta.

U kuću Stamenkovića danas su pristizali rođaci i prijatelji kako bi rodbini pružili utehu u najtežim trenucima. Milanova ćerka Branka Marković jedva je grcajući u suzama uspela da kaže šta zna o nesreći koja ih je zadesila.

Pročitajte još:

„Brat je umro a otac je poginuo, kako, to samo on zna. Niko nije ništa video, da li je on pohitao traktorom da dođe dovde da spasi sina, to jedino on zna. Uglavnom, Ljubišina ćerka , zabrinuta što joj se otac i deda ne vraćaju iz šume sa još nekim ljudima je krenula da ih traži. Mog oca su našli pod traktorom a Ljubiša je zatečen mrtav u šumi, doživeo je infarkt“, kazala je Branka.

Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Dodala je da joj je brat imao srčanih problema ali da su tog jutra i on i otac bili dobro.

„Doručkovali su i otišli u šumu, ništa nije ukazivalo da će Ljubiši pozliti. On je i ranije imao dve takve situacije, srčane napade, pio je lekove i držao to pod kontrolom- Moj otac Milan iako u poznim godinama, bio je vitalan čovek“, jedva je izustila ožalošćena žena.

Nešto pre 11 sati pred kućom Stamenkovića zaustavila su se dva pogrebna vozila koja će oca i sina transportovati do seoskog groblja gde će u 14 sati biti sahranjeni.

Policija je obavila uviđaj i na mestu gde je Milan stradao kao i na području gde je nađeno Ljubišino telo ali nije pronađeno ništa što bi ukazalo da postoje bilo kakve sumnjive okolnosti.

Meštani Barbeša za oca i sina imaju samo lepe reči, kako kažu Milan je bio penzioner dok se Ljubiša bavio poljoprivredom.

„Bili su vredni i dobri ljudi, tužno je što su tako stradali“, kazala je jedna meštanka nakon što je porodici izjavila saučešće.

BONUS VIDEO: Lančani sudar kod Mosta na Adi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar