Foto:Facebook

Stefan Rokvić, pastorak pevačice Dijane Didi Janković i sin biznismena Danijela Rokvića, ponovo se našao na stranicama crne hronike pošto je priveden na jednoj benzinskoj stanici u Beogradu nakon incidenta sa zaposlenima. Rokvića srpska javnost poznaje još iz perioda kada mu se sudilo zbog neprijavljivanja krivičnog dela, odnosno ubistva Kristine Kaplanović, radnice jedne pumpe. Okolnosti Rokvićeve uloge u tom slučaju, kao i sve ono što je usledilo, prilično su misteriozne i neke od njih nisu razjašnjene do danas.

Rokvić i njegova pratnja M. B. zadobili su udarce u glavu prilikom incidenta sa radnicima pumpe i sa posekotinama su prebačeni u stanicu policije. Kod njih su nađeni noževi, a tokom legitimacije su vikali i bili su u vidno alkoholosanom stanju, preneli su beogradski mediji i dodali da je protiv njih podneta prekršajna prijava.

Kristina Kaplanović Foto:Privatna arhiva

Bizarna je podudarnost da je Rokvić priveden na pumpi imajući u vidu da je bio obuhvaćen procesom koji se vodio protiv Miloša Srebrića zvanog Flekica, inače osuđenog zbog ubistva Kristine Kaplanović iz Nove Varoši u maju 2017. tokom pljačke „NIS“ pumpe u Velikom Mokrom Lugu, kada je iz kase odneto 10.000 dinara.

Rokvić je tada priveden na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu zbog sumnje da je pomogao optuženom Srebriću nakon ubistva radnice pumpe. Međutim, on je nakon saslušanja u tužilaštvu pušten na slobodu, iako je istraga protiv njega još uvek u toku.

Potez pravosudnih organa bio je utoliko čudniji jer tužilaštvo, nakon hapšenja Rokvića, nije tražilo od suda da obustavi postupak protiv Srebrića i predmet, zbog novih okolnosti, vrati u istražnu fazu.

I to nije jedino što delu javnosti može biti nelogično u vezi sa Rokvićem.

Njegovo ime u istrazi ubistva spomenuto je tek dve godine nakon što je radnica pumpe ubijena. Advokat Jugoslav Tintor, koji je zastupao prvooptuženog Srebrića u postupku, naveo je ranije za naš portal da je prema njegovim saznanjima samo dva meseca nakon zločina formiran predmet Rokvić.

„Analizom baznih stanica ustanovljeno je da je tog dana u blizini pumpe, neposredno uoči samog događaja zabeležen je signal telefona novog optuženog u ovom slučaju, Stefana Rokvića. Prema saznanjima koje posedujem, u policiji je bio formiran predmet Rokvić ubrzo nakon zločina na pumpi, ipak i pored dve i po godine suđenja, mi tek sada saznajemo za još jednog optuženog u ovom slučaju“, ističe advokat.

Optužen za ubistvo Miloš Srebrić Flekica Foto: Privatna arhiva

Kako nam je tada rečeno, Rokvićevi stanovi pretresani su na dan kada je Srebrić uhapšen, ali i pored toga, u krivičnoj prijavi, koja je protiv Srebrića bila podneta, navodilo se da je Miloš Srebrić sa NN osobom izvršio zločin.

Rokvić, iako je tada očigledno bio identifikovan kao osumnjičeni za teško ubistvo, nigde se nije navodio u krivičnoj prijavi, zbog čega protiv Rokvića nije ni bila raspisana interpolova poternica, tako da je u protekle dve i po godine slobodno živeo u inostranstvu. Takođe, prema saznanjima do kojih je odbrana došla, Rokvić je Srbiju napustio samo nekoliko dana pre nego što je realizovano privođenje Srebrića”, dodao je tada Tintor.

Kuriozitet je da je, i pored ovakvih sumnji, Rokvić osuđen „samo“ za neprijavljivanje zločina.

O njemu je svojevremeno za medije pričao i Stanislav Kaplanović, otac ubijene Kristine, govoreći u kontekstu informacije da je kobne noći Srebrića na pumpu dovezao upravo Rokvić i to skupocenim automobilom.

„Šta da kažem osim bezobrazluk i drskost! Neko ko vozi kola vredna na desetine hiljada evra pomaže zlikovcu da bi ubio moju ćerku zbog 10.000 dinara?! Moja Kristina je nešto pokušavala u životu, radila da bi se školovala, a taj tatin sin…“ – kazao je tada nesrećni čovek, dodajući da je informaciju čiji je on sin saznao iz novina.

Bonus video: Incident u teretani, napad na radnicu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare