Kristina Kaplanović Foto:Privatna arhiva

Nakon što je Miloš Srebrić zvani Flekica, optuženi za pljačku pumpe tokom koje je ubijena radnica Kristina Kaplanović, tokom današnjeg suđenja izjavio da okrivljeni Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavljivanje dela, pokušava da na njega svali krivicu za zločin, oglasio se i Svetislav Kaplanović, otac ubijene devojke, rekavši da je jasno da se u ovom slučaju nešto krije.

Kaplanović se u razgovoru za portal Nova.rs osvrnuo na Srebrićev iskaz, rekavši da su obojica optuženih, po svemu sudeći, saučesnici u zločinu od kojeg njegova porodica tri godine ne može da se oporavi.

Pročitajte još...

„Nisam bio na pretresu, jer mi je majka teško bolesna. Čuo sam šta je bilo i ne znam šta da kažem sem da oni očigledno ne mogu da se dogovore ko je koga čekao ispred pumpe. Ne znam šta pokušavaju, za mene su oni saučesnici bez obzira na sve. Od početka ovaj slučaj je čudan, svašta se dešavalo, ali je jasno da ništa ne može da se sakrije. Tajna se na kraju uvek sazna“, kaže otac.

Podsetimo, na današnjem suđenju prvooptuženi Srebrić ponovo je negirao krivično delo i izjasnio se o iskazu koji je dao Stefan Rokvić, inače sin biznismena Daniela Rokvića. Srebrić je rekao da je Rokvićev iskaz usmeren ka tome da njega okrivi za zločin i ukazao na to da je porodica drugookrivljenog navodno imala neki dogovor s policijom, te da je Stefanu rečeno da se sprema njegovo hapšenje i da napusti zemlju.

Miloš Srebrić i Stefan Rokvić, Foto:Privatna arhiva/Facebook

Otac ubijene Kristine kaže za naš portal da se suđenje konstantno vraća na početak i da samo želi da neko konačno odgovara za zločin.

„Taman se poboljša situacija i dođe do pomaka i onda se ponovo vratimo na početak, kao i sada sa drugim osumnjičenim. Ovo suđenje se oteglo, ja samo želimo da neko konačno odgovara, ali je očigledno kod nas do pravde teško doći. Njih dvojica su za mene saučesnici. Teško nam je zbog svega, pogotovo Kristininim sestrama, one su bile jako vezane za nju. Još uvek ne možemo da se povratimo od tragedije, rane ostaju za ceo život“, kaže Svetislav.

Sečeni snimci kamera

Inače, slučaj ubistva radnice pumpe od samog početka izaziva velike kontroverze u javnosti. Za Srebrićem se tragalo tri meseca, a čak je i kompanija NIS nudila veliku novčanu nagradu za informacije o zločinu. Ipak, najveću pažnju izazvalo je suđenje januara ove godine kada su pregledani video snimci sa nadzornih kamera pumpe. Interesantno je da fale najbitniji delovi i to u trenutku kada se ubistvo dogodilo, zbog čega se sumnjalo da su snimci sečeni.

Podsetimo, Kristina Kaplanović ubijena je krajem maja 2017. godine na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu. U trenutku pljačke u kasi pumpe bilo je samo oko 10.000 dinara. U pucnjavi na pumpi ranjen je i Kristinin kolega Darko Stankov, koji je na suđenju izjavio da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je objasnio da je ubicu prepoznao na osnovu zaliska, obrve i oka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram