Foto:Miloš Lazić/Nova.rs; Goran Srdanov /Nova.rs

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilićom ušla je u osmi dan, a pre nekoliko dana odjeknula je vest da je policajac iz Bora uhapšen zbog sumnje da je odavao informacije koje se odnose na istragu nestanka devojčice. Ipak, kakve informacije je odao i kome, nije poznato.

Hapšenje policajca iz Bora uznemirilo je javnost, pogotovo jer je reč o slučaju nestanka devojčice Danke, za kojom se traga od prošlog utorka. Kako su mediji preneli prošle nedelje, tokom istrage priveden je jedan policajac iz borske stanice, a kako je saopšteno, on je navodno odavao poverljive informacije iz istrage o nestaloj devojčici.

Mediji su otkrili i da je reč o jednom od policajaca koji su poligrafski ispitani, a navodno je on pao na poligrafu.

Danka Ilić Foto: Društvene mreže

Dve stvari u celom slučaju nisu poznate – kakve informacije je odao pomenuti policajac, ali i i kome. MUP se o ovom slučaju još uvek nije oglasio, što dodatno buni već uznemirenu javnost u Srbiji.

Pročitajte još:

Ono što je interesantno jeste i to da su pojedini policajci poligrafski testirani, međutim, razlog toga nije poznat.

Istraga nestanka devojčice u Srbiji i dalje nije dala rezultate, a zasad nema informacija o tome šta se Danki desilo u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju u Boru, ali i gde je ona.

Potraga za nestalom Dankom (2) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Tokom jučerašnjeg dana ponovo su saslušani članovi njene porodice u sklopu istrage koja se vodi.

„U ovakvim situacijama je sasvim opravdano da roditelji, članovi porodice, prijatelji i druga lica sa kojima su bliski i koji su imali informacije o životnim okolnostima, budu u više navrata u policiji, jer mogu dati korisne informacije u cilju utvrđivanja motiva i razjašnjenja svi drugih okolnosti događaja“, kaže izvor Nove.

Pomak u istrazi snimak iz Beča

Ne isključuje se mogućnost i da su saslušani na osnovu novog traga u istrazi, a reč je o snimku navodno nastalom u Beču, na kojem je devojčica koja liči na Danku. Ipak, kako je snimak mutan ne može se tvrditi da je reč o nestaloj devojčici.

Podsetimo, pomenuti snimak se pojavio tokom vikenda.

Snimci iz Beča na kojima se navodno vidi Danka Ilić
Snimci iz Beča na kojima se navodno vidi Danka Ilić

Prema dosadašnjim informnacijama, srpski državljanin primetio je na jednoj stanici u Beču devojčicu koja fizički podseća na dvogodišnju Danku, u društvu dve žene za koje tvrdi da su Rumunke.

Odlučio je da ih usnimi i da snimak prosledi nadležnim organima koji tragaju za Dankom. Srpska policija je zbog toga kontaktirala austrijsku, koja intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za snimak, kako bi se utvrdilo ko je zaista na njemu.

Iako se srpska policija zvanično nije oglasila povodom snimka, bečka jeste.

Najpre su saopštili da je svedok, inače autor snimka, dao izjavu, te da je video-zapis obezbeđen i da je isti predmet istrage.

VIDEO: Sedmi dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare