Nestala devojcica Danka Ilić ima 2 godine u Banjskom polju kod Bora Foto:Facebook/Jovana Dragomirovic

Sedmog dana potrage za nestalom Dankom Ilić (2) policija na terenu pretražuje deponiju koja se nalazi na Starom banjskom putu, a kako se može videti na snimcima sa lica mesta, smetlište se pretražuje bagerom.

Deponija koja je danas u fokusu policajaca, koji danima pretražuju teren oko imanja sa kog je devojčica nestala u Banjskom polju, nalazi se tik uz Stari banjski put. Reč je po svemu sudeći o divljem smetlištu koje se danas pretražuje bagerom. Kako se može videti na snimcima sa lica mesta, dok bagerista kašikom te mašine pretražuje smetlište, nadlegaju ga službenici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako je ranije objašnjeno za naš portal, policija nije dobila novu dojavu koja se tiče ove lokacije, već je reč o aktivnostima u okviru potrage koje policija svakodnevno sprovodi.

Podsetmo, i policija u Beču uključena je u potragu za malom Dankom Ilić nakon što je jedan Srbin prijavio da je u glavnom gradu Austrije usnimio devojčicu koja podseća na Danku. Taj snimak ternutno analizira policija. Portparol bečke policije Markus Ditrih izjavio je da je način na koji je policija dobila snimak problematičan jer je zbog toga izgubljeno dosta vremena. Naime, svedok je snimak poslao mejlom srpskoj policiji, pa je srpska policija kontaktirala austrijsku.

Uz to, za Dankom Ilić je raspisana žuta Interpolova poternica. Po rečima bivše majorke MUP Srbije, Slavice Radovanović, ona se raspisuje kada su ispunjeni određeni uslovi.

Žuta poternica za Dankom Ilić Foto:Interpol

„Postoji nekoliko boja poternica, a žuta interpolova poternica raspisuje se prilikom potrage za nestalim licima za koje se pretpostavlja da su žrtve otmica, pre svega se odnosi na maloletnike, ali i odrasle osobe, ali i da bi pomogla identifikaciji osoba koje to ne mogu same da učine. Ova vrsta poternice je obavezujuća za sve policije sveta i predstavlja moćno oružje u rukama policije i što je najvažnije, daje rezultate. Policajci dobijaju sliku lica i opis, sa karakterističnim znacima, visinom i drugim bitnim podacima i bukvalno će svaki pozornik u svakom kvartu znati da se traga za njom. To je bitno jer sada i svaki policajac u Mađarskoj, Austriji ili nekoj trećoj zemlji zna da je u Srbiji nestala devojčica Danka i ukoliko je vidi, intervenisaće“, kaže Radovanović za Nova.rs.

Bonus video: Potraga za malom Dankom se nastavlja u Banjskom polju: Spasilački tim pretražuje okućnicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare