Foto: Google maps, Printscreen Facebook

Trogodišnja devojčica iz Vršca koju je otac Marko Budimirović (35) na monstruozan način ubio u utorak, a potom izvršio samoubistvo, biće sahranjena danas na lokalnom groblju u ovom gradu. Porodica i dalje ne može da dođe sebi od bola i tuge, a devojčicin deda Svetozar Isaković, u razgovoru za Nova.rs, otkriva šta je prethodilo stravičnom zločinu koji je potresao javnost u Srbiji.

Devojčicin deda Svetozar ističe da ih je zadesila velika tragedija i da ne znaju kako će se od toga oporaviti.

„Nije istina da je Marko dobio starateljstvo, jer nasilnik ne može da bude nosilac roditeljskog prava. Bio je agresivan i grub prema mojoj ćerki, zbog čega je od aprila imao zabranu prilaska i njoj, ali i kući“, navodi Svetozar.

Kobnog utorka kada se dogodilo ubistvo, i samoubistvo, Svetozar navodi da je njegov zet uzeo slobodan da kako bi, kako je njima predstavio, proveo dan sa detetom. Nisu ni slutili kakve su zaista bile njegove namere.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Moja unuka je tokom dana nekoliko puta pozivala ćerku na telefon i zvala u taj stan. Ona da je otišla, on bi i nju ubio, siguran sam. Oko 14 časova je poslao poruku mojoj ćerki, u kojoj je pisalo: „Nalazimo se u toj i toj ulici, u tom stanu, ključ je u sandučetu. Mi ćemo biti mrtvi kada dođeš“, opisuje kobni dan sagovornik našeg lista.

Po pročitanoj poruci, majka devojčice je zajedno sa roditeljima odmah otišla u policiju.

„Sa njima smo otišli ispred te zgrade. Oni su ušli unutra i imali šta da vide. Telo moje unuke je bilo na podu, beživotno. Nas nisu puštali unutra. Markovo telo su pronašli na tavanu zgrade. Tamo se obesio“, jedva izgovara Svetozar.

Pročitajte još:

Podsetimo, stravična tragedija dogodila se u utorak oko 14 časova u stanu koji je Marko iznajmljivao u višespratnici u Ulici Vojnički trg 18. On je udavio svoju ćerku, a zatim se obesio. Njihova beživotna tela pronašla je policija nakon prijave devojčicine majke Suzane da je dobila uznemirujuću poruku od bivšeg supruga.

Kako je naš portal prvi pisao, Marko Budimirović bio je prijavljivan za nasilje u porodici, a kako saznajemo sudski postupak je okončan nedavno – 27. septembra kada je kažnjen na uslovnu osudu. Njemu je bila izrečena mera zabrane prislaska žrtvi, Suzani B. Marko B. je tada osuđen zbog nasilja u porodici uslovno na godinu dana sa rokom provere od tri godine.

VIDEO: Vršac mesto zločina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar