Foto:EPA PHOTO/SASA DJORDJEVIC

Bivši pripadnik ozloglašene jedinice "Škorpioni", osuđen je na 20 godina zatvora zbog ubistva 14 žena i dece, planova porodice Bogujevci u Podujevu 1999. godine, ali je pušten na uslovnu slobodu pre isteka kazne.

Među uhapšenim članovima „srpsko-hrvatskog“ klana u Atini, koje policija sumnjiči za šverc narkotika i ilegalno posedovanje oružje, nalazi se i osuđeni ratni zločinac Saša Cvjetan, član ozloglašene jedinice „Škorpioni“. On je osuđen za ubistvo 14 članova porodice Bogujevci u Podujevu 1999. godine. Zbog tog ratnog zločina, osuđen je na 20 godina zatvora, ali je pušten na slobodu u martu 2018. godine, pre punog isteka zatvorske kazne.

Pročitajte još:

On je robijao u zatvorima u Beogradu i Sremskoj Mitrovici, a izašao je na slobodu 3 i po godine pre isteka pune kazne.

Saša Cvjetan je bio akter i još jednog skandala, kada je ove godine, 11. marta, bio prisutan na obeležavanju „Dana Srebrenice“. Tada je saopšteno da je u taj grad došao u pratnji beogradskog biznismena Jova Brekića.

Paravojna jedinica „Škorpioni“ učestvovala je u streljanju zarobljenih vojnika i civila u Srebrenici, a likvidaciju civila su snimali i kamerama, pa su ostali po zlu upamćeni u tom gradu.

Foto:EPA PHOTO/SASA DJORDJEVIC

Ranije danas grčka policija je saopštila da je pohapsila članove „srpsko-hrvatskog kartela, zaplenila drogu, novac, ali i oružje, eksploziv i materijal za proizvodnju eksploziva.

Oni su uhapšeni su okviru velike akcije u Atini zbog šverca droge vredne više od 250.000 evra, saopštila je grčka policija. Pored droge, pripadnicima kriminalne grupe zaplenjeni su eksploziv dinamit, smesa za pravljenje eksploziva, lažna dokumenta… Na spisku osumnjičenih našla su se i dva nastavnika jedne osnovne škole u Atini, a tamošnji mediji, pozivajući se na saopštenja policije, naveli su da je među uhapšenima i izuzetno opasan muškarac visok 2 metra, te da su ga ranije teretili za ratne zločine.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za preprodaju droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar