Foto:Nova.rs, printscreen/faceboo/goran.dzonic/Privatna arhiva, Shutterstock, EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Slučaj hapšenja Tomislava P. (77) iz Novog Sela nadomak Lebana i njegovog unuka Miloša P. (31), zbog sumnje da su izvršili ubistvo Nenada S. (51) u šumi, šokirao je srpsku javnost. Pomenuti zločin je podsetio na slučajeve zbog kojih su „pale“ čitave porodice, a portal Nova.rs podseća na neke od njih.

Slučaj u selu kod Lebana šokirao je javnost. Nakon hapšenja, Tomislav P. je rekao da ga je na ubistvo podstrekivao unuk dok se nakon saslušanja nametnuo zaključak da je motiv zločina ljubomora.

Pročitajte još:

Prema dosadašnjim informacijama, Miloš P. je osumnjičen za podstrekivanje na ubistvo jer se sumnja da je on svog dedu Tomislava nagovorio da ubije Nenada S. sa kojim se prethodno dogovorio da ga odveze u šumu. Tomislav je kobnog dana, skriven u žbunju, sačekao da njegov unuk doveze Nenada nakon čega je u njega ispalio hitac iz lovačke puške.

Nije retkost da u zločinima učestvuju cele porodice.

Pre skoro dve godine, u aprilu 2021. godine, poljoprivrednik Miroljub Stanojević (56), zvani Mile Gega, pronađen je mrtav u delimično zapaljenom automobilu u ataru sela Dragovac kod Požarevca, a skoro godinu dana kasnije uhapšeni su članovi njegove najuže porodice zbog sumnje da su počinili stravičan zločin.

Zapaljen automobil
Ilustracija: Shutterstock

Telo nesrećnog čoveka, inače poljoprivrednika koji je bio i politički aktivan, pronađeno je prošle godine u delimično zapaljenom automobilu na njivi. Već u prvim trenucima istrage utvrđeno je da je Stanojević ubijen na nekom drugom mestu, a da je nakon toga dovezen i ostavljen tu. Počinioci su potom podmetnuli požar na automobilu, najverovatnije kako bi uništili dokaze i telo, ali kako vozilo nije izgorelo, policija je utvrdila da je Stanojević ubijen hicima iz vatrenog oružja.

Đokići ubijeni, pa spaljeni

Još jedan zločin koji je šokirao čitavu srpsku javnost je ubistvo tročlane porodice Đokić kod Aleksinca. Zbog ovog stravičnog zločina uhapšeni su Goran Džonić i njegova dva sina Stefan i Milan. U pritvoru se trenutno samo Goran Džonić.

Porodica Đokić, Djokić, osumljičeni Goran Džonić
Foto: Facebook/goran.dzonic/Privatna arhiva

Tročlana porodica Džonić nestala je u noći između 26. i 27. septembra prošle godine tokom povratka iz Moravca gde su boravili kod Goranove majke. Njihovo spaljeno vozilo pronađeno je u ataru sela Donja Trnava 2. oktobra 2021. godine a istog dana na obali Morave u ataru Moravca i njihova ugljenisana tela. Zbog njihovog ubistva uhapšen je Đokićev brat od tetke Goran Džonić, njegovi sinovi Stefan i Milan kao i braća Kostadin i Aleksandar Milošević iz Moravca koje je Džonić naveo kao saučesnike.

Goran Džonić, ubica, njiva, pretraga, pretraživanje, kuća Gorana Džonića, ubice porodice Đokić, Djokić
Foto: Nova.rs

Nakon sprovedene istrage ustanovljeno je da Miloševići nemaju veze sa zločinom pa su pušteni iz pritvora, zatim je pritvorsku jedinicu KPZ napustio i Džonićev sin Milan a nedavno se kući vratio i Stefan. Smatra se da je Džonić familiju likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno preko 40.000 evra za koje se veruju da su ukradeni od Đokića koji je u Aleksincu držao menjačnicu.

Nepravnosnažnim rešenjem Višeg suda u Nišu nedavno je potvrđena optužnica Višeg javnog tužilaštva u Nišu protiv okrivljenog Gorana Džonića. Viši sud je saopštio da nema mesta optužnici u odnosu na njegovog sina Stefana, i da se protiv njega obustavlja krivični postupak bog teškog ubistva u pomaganju u sticaju sa nedozvoljenom proizvodnjom i stavljanjem u promet oružja.

Obećale 5.000 evra popu da im preveze „skank“

Svetlana Popadić (49) iz mesta Lopaši kod Požege osuđena je na pet godina zatvora, dok je njena ćerka Ana dobila tri zbog neovlašćene proizvodnje i trgovine opojnim drogama.
One su uhapšene u martu pre 2018. godine. Naime, policija je krajem februara iste godine u selu Mrčajevci kod Čačka uhapsila sveštenika Milana Jordovića nakon što je u automobilu koji je vozio, u bunkeru ispod sedišta pronašla 52 paketa marihuane, težine 24 kilograma.

Foto:Uprava Carina

Tada je sveštenik u policiji ispričao na koji način su on i njegov prijatelj, nekadašnji veroučitelj Zoran Marinković, prevozili 28 kilograma „skanka“ iz Albanije za majku i ćerku, koje su im za tu uslugu obećale 5.000 evra.

Petočlana porodica podvodila devojku

Petočlana porodica iz beogradskog naselja Mirijevo – otac, majka, ćerka, sin i njihov bliski rođak – uhapšeni su 2019. godine zbog sumnje da su deset meseci vrbovali i podvodili tada 19-godišnju devojku i na taj način pribavili višemilionsku korist.

Ova porodica je punih deset meseci, od sredine avgusta 2018. godine do sredine maja 2019. godine, činila krivično delo. Kao žrtvu koristili su devojku koju su terali da se bavi prostitucijom. Prevarom su uspeli da je namame da dođe da živi sa njima, a potom je mučili.

Porodica je živela u vili u Mirijevu. Podovi i stepenište u ovoj vili bili su prekriveni mermernim „Versaće“ pločicama i oznaka ovog dizanjera nalazila se na svim podovima i stepenicama kuće.

Ubistvo zbog unosnog posla sa tartufima

Zločin koji se dogodio 6. decembra 202. godine u šumi u naselju Jarak je jedan od onih kojih će se srpska javnost uvek sećati. Braća Predrag i Stanislav Jeličić radila su sa tartufima skoro 15 godina koji su veoma unosan i sve popularniji posao jer kilogram tartufa košta od nekoliko stotina pa do nekoliko hiljada evra.

TARTUFI

Jeličići su zakupili državnu šumu i imaju desetak parcela, dok meštani Erići prema rečima komšija, imaju samo jednu njivu od 10 ari pa su navodno bili ljubomorni na ubijene.

Ubrzo nakon pucnjave u šumi, kada su nastradala braća, privedeni su Dejan i Nebojša Erić, ali je u toku postupka Nebojša oslobođen krivičnog gonjenja.

Nebojša se u sudnici podsetio tog kobnog 6. decembra 2020. godine i ispričao šta se dogodilo u šumi kod sela Jarak, nedaleko od Sremske Mitrovice, gde su sva četvorica došla da traže tartufe. Kako je rekao, tog jutra je, oko osam časova, u šumu stigao sa bratom Dejanom, a dok je izlazio iz auta prišla su im braća Jeličić.

„Stanislav je prišao našem automobilu i kopalicom razbio šoferšajbnu“, rekao je Nebojša.

On je zatim ispričao kako su ih napali i kako je brat bodrio Stanislava, govoreći da ubije Dejana.

Bonus video: Akcija MUP – uhapšeni Tutinci sa 100 kilograma marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar