Miloš G. pretučeni mladić, Loznica, advokat Perović, zatvor, zatvorska kazna
Foto: Shutterstock/Amir Hamzagić/Nova.rs/Privatna arhiva

Mladić Miloš G. (26) brutalno je pretučen 4. septembra u Loznici uveče, kada je na njega nasrnula grupa navijača Partizana. Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici saopštili su za Nova.rs da se trojici nasilnika na teret stavlja nanošenje teških telesnih povreda, a advokat Nebojša Perović ističe da nasilnicima preti kazna do osam godina zatvora.

Kako smo ranije pisali, Miloš G. pretučen je od strane petorice muškaraca, među kojima je bio i izvesni N. K. Miloša je najpre N. K. udario u glavu, a nakon što je mladić pao, ostali su krenuli da ga udaraju po glavi palicama i kaiševima, a zaustavili su se tek kada je neko od prolaznika viknuo da dolazi policija.

Pročitajte još:

Miloš je zbog težine povreda završio u komi, iz koje se nedavno probudio. Iz Osnovnog javnog tužilaštva za portal Nova.rs saopštili su da su uhapšeni N. K. i četvorica mladića.

„Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici podneta je krivična prijava protiv N. K. iz Trbušnice, P. L, J. O, D. J i U. Z. svi iz Loznice, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teška telesna povreda u saizvršilaštvu. Sva osumnjičena lica su saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici i prema svima je od strane sudije za prehodni postupak Osnovnog suda u Loznici određen pritvo. Oštećeni još uvek nije ispitan“, saopšteno je iz ove ustanove za Nova.rs.

Foto: Facebook

Advokat Nebojša Perović objasnio je za naš portal da u okviru srpskog krivičnog zakonodavstva postoji grupa krivičnih dela protiv života i tela, među kojima je i ovo krivično delo, nanošenje teških telesnih povreda.

„U okviru tog krivičnog dela postoji i kvalifikovan oblik, a to znači da su teške telesne povrede nanete na način gde je život oštećenog doveden u opasnost ili u izuzetnoj meri oštećen ili oslabljen neki važan deo tela ili da je došlo do unakaženosti, te je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Poređenja radi, za osnovni oblik ovog dela je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora“, objašnjava poznati advokat Perović.

On naglašava da i u ovom slučaju postoje određeni oblici kao i olakšice.

Advokat Nebojša Perović
Nebojša Perović advokat, Suđenje Dubona i Malo Orašje Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

„Međutim, ako je tužilaštvo kvalifikovalo u smislu odredbe iz člana 121 stava 2 Krivičnog zakonika Republike Srbije, onda je za to krivično delo zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, ako se to u toku samog postupka bude dokazalo“, rekao je Perović.

On je posebno naglasio da svako lice ima pravo da nadoknadi štetu koju je pretrpeo od strane drugog lica, bila ona materijalna ili nematerijalna šteta.

„U slučaju nematerijalne štete, a što je i u konkretnom slučaju, oštećeni ima pravo na isticanje imovinsko-pravnog zahteva u krivičnom postupku, a sa druge strane, može dodatno da tuži u parničnom postupku radi naknade, gde visinu i vrstu procenjuju stalni sudski veštaci, a konačnu reč daje sud u presudi“, zaključio je advokat.

Loznica Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kako je ranije za Novu ispričao mladić A. J. iz Loznice, koji je bio direktan očevidac događaja, Miloša je video samo nekoliko trenutaka pre napada i objasnio da ništa nije ukazivalo na probleme i da će neko tako brutalno pretuče mladića.

„Miloš je krenuo da ulazi u automobil kada ga je taj N. K. udario sa leđa. Miloš je pao, a onda je prišlo nekoliko momaka koji su nastavili da ga tuku, kao i njegovog prijatelja koji je pokušao da mu izvuče jezik i zaštiti ga od udaraca po glavi. Nije istina da su ga udarili samo jednom, ko to kaže – on laže. Nakon što je pao na zemlju, oni su ga tukli još 20-30 sekundi. Imali su palice, kaiševe. Tukli su da ga ubiju“, objasnio je ovaj Lozničanin.

On nam je objasnio da su huligani tukli mladića sve vreme po glavi, čak i kada je nepomično ležao na ulici u samom centru grada, te da su se zaustavili kada je neko viknuo da dolazi patrola policije, nakon čega su se razbežali.

„Bilo je zaista potresno. Pokušali smo da ih zaustavimo, ali niko nije smeo da priđe dovoljno blizu. Imali su palice i kaševe. Taj nasilnik koji je započeo sve govorio je ljudima koji su bili u blizini: “Ne znate me, niste me videli. Ja nikada nisam bio ovde!”, a potom je pobegao u nepoznatom pravcu. Miloš je ostao da leži na ulici, nismo mogli da mu pomognemo jer smo videli da su povrede prevelike“, rekao je očevidac događaja.

Loznička bolnica
Foto: TANJUG/ RADE PRELIC / nr

Nasilnici koji su pretukli mladića koji je zaposlen u lozničkoj bolnici kao medicinski tehničar, navijači su Partizana, a na Miloša su nasrnuli zbog nesporazuma koji se dogodio u Loznici u momentu kada pretučeni mladić uopšte nije ni bio u tom gradu, a za šta su ga huligani optužili. Neki od njih su odranije poznati policiji, kao i Lozničanima zbog nasilničkog ponašanja i višegodišnjeg izazivanja incidenata.

Bonus video: Hapšenje u okviru akcije Armagedon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare