Hapšenje dilera u Subotici
Ilustracija Foto: pritnscreen/www.mup.gov.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, među njima je i Andrija H. inspektor za imovinske delikte Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Niš, saznaje Nova.rs.

Uhapšeni su Andrija H. (33) policijski službenik PU Niš, faktički suvlasnik privrednih društava „Cash help“ i „Cash help plus“ Doo iz Niša, S. H. (57) formalni vlasnik i odgovorno lice u privrednim društvima „Cash help“ i „Cash help plus“ Doo iz Niša, M. J. (39) faktički suvlasnik privrednih društava „Cash help“ i „Cash help plus“ Doo iz Niša, J. M. (34) i T. S. (30) zaposlene u navedenim privrednim društvima.

Pročitajte još:

Osumnjičeni Andrija H. se tereti da je u dužem vremenskom periodu, zajedno sa S. H. i M. J. posredstvom J. M. i T. S. davao kredite fizičkim licima bez ovlašćenja Narodne banke Srbije, u poslovnim prostorijama privrednih društava, koja su registrovana kao zalagaonice, „Cash help“ u Nišu i „Cash help plus“ Doo – filijalama u Beogradu, Novom Sadu, Vranju, Pirotu, Leskovcu i Кragujevcu.

Izvršenim pretresom poslovnih prostorija i osumnjičenih, policija je pronašla gotovinski novac u iznosu od više od dva miliona dinara i deponovane čekove u vrednosti 35 miliona dinara.

BONUS VIDEO: Hapšenje upravnika KPZ Niš

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare