Milovan Milivojević, otac radnika Milomira Milivojevića koji je stradao 2017. godine u eksploziji u fabrici "MB Namenska" u Lučanima, prokomentarisao je današnji požar koji se dogodio u istoj fabrici, a u kojem je povređeno šestoro radnika.

„To nisu pogoni raketnog gorivo, to se desilo na jednobaznim barutima. Po mojim informacijama koje sam sad dobio, to se desilo gnjetalici broj šest, gde su šest radnika izgorela prilikom pražnjenja gnjetalice. Dvoje su teže povređeni, četvoro lakše. Sada će u julu sedam godina kako je moj sin nastradao, dosad je bila neka disciplina, sad su naprimali radnika i radnika. Ponovo su se opustili, radi se bez ikakve kontrole. Primili su 300, 400 radnika koji nisu upućeni u proizvodnju, kao što ni moj sin nije prošao nikakvu obuku, tako ni oni nisu, već su odmah gurnuti u vatru“, kaže otac mladića stradalog 2017. godine za televizuju Nova.

Lučani namenska Foto:TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

Inače, danas je trebalo da bude suđenje za pogibiju radnika u „MB Namenska“, koji su stradali 2017. u eksploziji.

Podsetimo, šestoro radnika povređeno je u požaru koji se dogodio danas u fabrici „MB Namenska“ u Lučanima, kada je vatra buknula u jednom od pogona. Povodom nesreće oglasila se i fabrika saopštenjem.

Pročitajte još:

„Danas oko 9.20 sati došlo je do požara na pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnjetenja. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice. Povređeno je petoro radnika od kojih niko nije životno ugrožen. Nakon ukazane medicinske pomoći pomoći u Domu zdravlja Lučani, prebačeni su u bolnicu Čačak. Snimci video nadzora pokazuju da su ispoštovane sve mere bezbednosti i zaštite na radu. Uzrok nastanka požara utvrdiće nadležne službe“, navodi se u saopštenju preduzeća „MB Namenska“ AD Lučani.

VIDEO: Eksplozija u „MB Namenska“ u Lučanima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare