Ilustracija Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Nepoznati počinioci večeras su obili i opljačkali kuću srpske porodice Vučković iz sela Babin Most kod Obilića, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju ukazuje da posebno uznemirava činjenica da je do ove pljačke došlo baš na dan kada porodica kao i ostali pravoslavni vernici obeležavaju Božić, jedan od svojih najvažnijih praznika.

Nepoznati počinioci su toku večeri obili prozor i izvršili premetačinu kuće Dejana Vučkovića iz Babinog Mosta i iz nje odneli dečju garderobu. Vučković se u tom trenutku sa porodicom nalazio u Kosovskoj Mitrovici, navodi Kancelarija u saopštenju.

Ovo je već drugi put u dve godine da je kuća porodice Vučković na meti lopova, a ni prošli put za ovo delo niko nije odgovara, napominju u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od prištinskih institucija da počinioci ovog, ali i svih drugih zločina protiv Srba na Kosovu i Metohiji budu otkriveni bez odlaganja i izgrednici najstrože sankcionisani.

Umesto da im se omogući da u miru proslave veliki pravoslavni praznik Božić, Srbi su danas bili mete vandala i kriminalaca, ukazuju iz Kancelarije.

„Ovo je nažalost realnost s kojom se gotovo svakodnevno susreću Srbi, posebno na teritoriji centralnog Kosmeta, koji su mete raznih vidova zastrašivanja, fizičkih napada, pljački.

Po pravilu, sva ova kriminalna dela, čija su jedina i direktna meta Srbi, ostaju nerasvetljena, jer za tim nema jasne političke volje“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar