Igor Juric, Biljana Popović Ivković i Nebojša Stefanović
Igor Jurić, Biljana Popović Ivković i Nebojša Stefanović Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Tužilaštvo i dalje ćuti...

Igor Jurić, aktivista i osnivač fondacije „Tijana Jurić“ izjavio je pre dva dana u Utisku nedelje da je bivšem ministru policije, a sada odbrane, Nebojši Stefanoviću otkrio ime političara koji se bavi podvođenjem maloletnica, a da mu je ministar navodno rekao „da jeste nešto čuo, da nije siguran za njega, ali da zna za jednog drugog“. Ni ova izjava, zbog koje je na trenutak nastao muk u studiju, ali ni zaprepašćenje javnosti, pogotovu na društvenim mrežama, nisu bili dovoljni da nateraju Više javno tužilaštvo u Beogradu da se oglasi.

„Ćutim i ne postojim“, oprobani recept koji godinama unazad sprovodi prva tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac, čini se da se odavno prelio i na druga tužilaštva u zemlji kada god je neka afera, u kojoj su akteri ljudi na vlasti.

Već dva dana, u medijima traje „obračun“ između osnivača fondacije „Tijana Jurić“ Igora Jurića sa jedne strane, i bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića odnosno bivšeg načelnika UKP Dejana Kovačevića, sa druge strane.

Jurić je prvo izjavio da je Stefanoviću i Kovačeviću rekao ime političara-pedofila na sastanku koji su njih trojica imali, da bi u nedelju prvo načelnik, a onda i ministar, to demantovali.

Igor Juric Utisak nedelje
Igor Jurić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Jurić je potom u nedelju uveče gostovao u Utisku nedelje, gde je između ostalog ponovio tvrdu da je njima dvojica rekao ime političara-pedofila, ali i dodao da je Stefanović njemu rekao da „zna za jednog drugog“.

„Kazao mi je da jeste nešto čuo, da nije bio siguran za njega – ali da zna za jednog drugog“, kazao je Jurić nakon čega je na trenutak nastala tišina.

Stefanović se juče ujutru odmah našao u jutarnjem programu TV Pink, gde je ponovio da Jurić ne govori istinu, a već danas i na TV Prva, gde je pozvao Jurića da „ukoliko ima dokaze da je neko od političara pedofil, da te dokaze ili bar ime žrtve, predoči tužilaštvu“.

Nebojša Stefanović, Borba protiv organizovanog kriminala, prilog, Emisija Pregled dana
Foto: Newsmax Adria

I dok Jurić priča jedno, ponavljajući da traži pre svega garancije za zaštitu žrtava, a Stefanović drugo, Više javno tužilaštvo u Beogradu ne reaguje, makar ne zvanično.

Naime, dok se javnost svrstava na jednu, odnosno drugu stranu, pitajući se „gde mi to živimo, i da li su naša deca uopšte sigurna“, tužilaštvo se ne oglašava, iako je to dužno da uradi.

„Da li će tužilaštvo reagovati na navode Igora Jurića“, bilo je pitanje koje smo juče postavili Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, nadajući se ekspresnom odgovoru da hoće, ali do objavljivanja ovog teksta, odgovora nije bilo.

Podsetimo, tužilaštvo ćuti i na otvorenu pretnju lidera Jedinstvene Srbije i prvog čoveka Jagodine Dragana Markovića Palme, koju je uputio vlasti tokom televizijskog gostovanja, tvrdeći da on „zna mnogo više o njima“ i aludirajući da bi mogao da otkrije „ko je bio u kolima kada je poginula jedna osoba“.

 

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare