Dejan Kovacevic, Nebojsa Stefanovic
Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA, N1

Osnivač fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić otkrio je u razgovoru za N1 da je o svojim saznanjima o političaru pedofilu obavestio tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i načelnika UKP-a Dejana Kovačevića, kojima je rekao njegovo ime. Postavlja se pitanje zbog čega u to vreme najviši funkcioneri policije nisu pokrenuli istragu o pomenutom političaru pedofilu, iako su "na stolu" imali njegov identitet, ali i da li bi slučaj "Palma" završio u fioci, kao i mnogobrojni drugi, da o svemu javnost nije obavestila Marinika Tepić.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je u ponedeljak na konferenciji za medije da je Dragan Marković Palma zajedno sa svojim koalicionim partnerima podvodio žene i devojčice, uzrasta između 15 i 18 godina, a o čemu je posvedočio i nekadašnji radnik hotela u Končarevu u kojima su se odvijale pomenute žurke.

Marinika Tepić
Marinika Tepić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ono što je bacilo novu sumnju na ceo slučaj, odnosno da su Marinikine tvrdnje tačne, jeste gostovanje Igora Jurića na televiziji N1, prilikom kojeg se osvrnuo na slučaj političara-pedofila, a o kome već godinu dana govori.

Jurić je najpre istakao da neće ni da tvrdi niti da demantuje da li je reč o Palmi, ali je rekao i da je prijavama policiji i tužilaštvu pokušao da pokrene istragu o političaru-pedofilu. On je izneo šokantno saznanje da je ime političara-pedofila otkrio ni manje ni više tadašnjem ministrom policije Nebojši Stefanoviću, ali i bivšem načelniku UKP-a Dejanu Kovačeviću.

Dragan Marković Palma Foto: Goran Srdanov

„Ključna stvar je bila momenat kada sam ja bio u MUP kada smo se dogovorili, to je bila sreda, ja sam trebalo u petak da se vidim sa porodicom. Već sutradan je izašao u jednom mediju tekst o tome da ću ja posetiti porodicu i da je to izašlo iz kancelarije gde je bilo nas troje. Oni su mi rekli ‘ako ti ne možeš da sačuvaš informaciju kada je vas troje, kako ćemo očekivati kada dođe do tužilaštva i kako ćemo mi biti zaštićeni’. Mislim da je tu bio ključni momenat gde su se odlučili da nisu spremni za to“, rekao je između ostalog Jurić.

Igor Jurić, Foto: Medija centar

Postavlja se pitanje zbog čega tadašnji visoki funkcioneri policije nisu reagovali povodom ovih navoda, niti pokrenuli istragu, makar i internu, protiv pomenutog političara-pedofila, ako su već pred sobom imali njegovo ime, a što je bila njihova dužnost. Ono što je sigurno jeste da javnost proteklih godinu dana uporno pokušava da od Jurića dobije ime političara-pedofila, kako više nijedno dete ne bi bilo zlostavljano.

Međutim, nepoverenje koje je očigledno Jurić imao, je po svemu sudeći bilo opravdano.

O slučaju političara pedofila, osim ministra Stefanovića i načelnika Kovačevića, znalo je i tužilaštvo odnosno dve tužiteljke sa kojima je Jurić razgovarao, ali kojima nije otkrio njegov identitet.

U tužilaštvu je razgovarao sa dve tužiteljke. Jedna je, kako kaže, sve vreme prekidala njegov iskaz i telefonirala, te nekoga obaveštavala o toku tog razgovora. Istraga o tom slučaju nikada nije pokrenuta“, prenesene su Jurićeve reči u juče, u prilogu N1.

Podsetimo, potpredsednica SSP-a, Marinika Tepić, izjavila je u ponedeljak na konferenciji za medije da je prvi čovek Jagodine, zajedno sa svojim koalicionim partnerima podvodio žene i devojčice. O navodnom podvođenju svedočio je bivši zaposleni u hotelu u Končarevu, iza kojeg kako tvrdi stoji Dragan Marković Palma. Prema njegovim rečima, u ovaj hotel dolazili su i devojčice i iz Beograda, koje su bile stare i po 15 godina.

Nakon pomenutih navoda i pokretanja priče, Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je predmet povodom ovih informacija. Dragan Marković Palma negirao je ove tvrdnje.

On je juče saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini, gde je tražio da se ispitaju svi sporni navodi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare