Igor Juric Utisak nedelje
Igor Jurić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Igor Jurić, aktivista i osnivač Fondacije "Tijana Jurić" izjavio je večeras u Utisku nedelje da bivšem ministru policije, a sada odbrane, Nebojši Stefanoviću jeste otkrio ime političara koji se bavi podvođenjem maloletnica, a potom je otkrio i šta mu je on na to odgovorio. Koliko večeras, ova izjava trebalo bi da postane predmet nove istrage.

Jurić je kazao da Stefanović nije bio preterano iznenađen njegovom prijavom.

„Kazao mi je da jeste nešto čuo, da nije bio siguran za njega – ali da zna za jednog drugog“, rekao je večeras u emisiji „Utisak nedelje“ Igor Jurić, zbog čega je u trenutku zavladao muk u studiju.

„Pa to je čitav odred“, nadovezala se druga gošća Olje Bećković, neuropsihijatar i opoziciona političarka Sanda Rašković Ivić.

Bećković je potom naglas ponovila da sudeći po onome što je Jurić rekao ispada da ministar Stefanović zna za još jednog političara koji se bavi istim nedelima koja se prepisuju Markoviću, a da o tome, očigledno još nikoga nije obavestio.

Osvrćući se na komentar Stefanovića i bivšeg načelnika UKP koji su danas poručili da je Jurić slagao javnost odnosno, da njima nije otkrio ime pedofila niti žrtve, Jurić je kazao da je na građanima da izaberu kome će da veruju.

Jurićevo svedočenje trebalo bi još večeras da postane predmet interesovanja istražnih organa, a već u ranim jutarnjim satima, ministar Stefanović i on bi trebalo da dobiju poziv za saslušanje.

Tako bi bar bilo u svakoj iole pravnoj državi.

Na potezu (ili bar telefonu) je Više javno tužilaštvo, odnosno viša tužiteljka Nataša Krivokapić.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare