Foto: NOVA S

Pre godinu dana političara osumnjičenog za pedofiliju policiji i tužilaštvu prijavio je i osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić, međutim nikakva istraga o tom slučaju nije pokrenuta. Jurić kaže da je on taj slučaj pokrenuo nezavisno od opozicione političarke Marinike Tepić i da trenutno ne učestvuje sa njom u optužbama protiv vladajućeg političara Dragana Markovića Palme iz Jagodine, ali da zahteva od nadležnih da pokrenu istragu.

U razgovoru za N1 Jurić kaže da i dalje medijima ne može da otkrije identitet političara pedofila, protiv koga je pokrenuo slučaj, bez odobrenja porodice čije je dete seksualno zlostavljano, kao da ne može ni da potvrdi, ali ni da demantuje da li zlostavljano dete i političar imaju veze sa Jagodinom.

Foto: Screenshot/Tv Pink

Kako je ispričao, posle radionice mu je prišao otac i rekao da želi da razgovara.

On je sam rekao da je osoba moćna, da je to političar na uticajnoj poziciji, moćan finansijski i da zato ne sme da ode u policiju jer se plaši kako će se sve to završiti. Smatrao je da sam ja najbolja adresa da o tome govorim – kaže Jurić.

Dodaje da je imao kontakt s bivšim ministrom policije Nebojšom Stefanovićem.

„Razgovarali smo dva puta, drugi put je na sastanku bio i načelnik kriminalističke policije. Moje je bilo pitanje kakva je vrsta zaštite za tako osetljiv slučaj i kako će porodica biti zaštićena. Nama je rečeno da godinu dana policijske zaštite porodica može da dobije i sa tim se otac nije složio, smatrao je da to nije dovoljno dobra zaštita. Nisu hteli da se sretnu s ministrom, hteli su da svedoče, a ključna stvar je bila momenat kada sam bio u MUP-u, to je bila sreda, trebalo je u petak da se vidim s porodicom, a već sutradan je u jednom mediju izašao tekst o tome da ću posetiti porodicu, izašla je informacija iz kancelarije gde je bilo nas troje, onda su oni meni rekli ako ti ne možeš da sačuvaš informaciju kad je vas troje, šta da očekujemo kada dođe do tužilaštva i kako ćemo biti zaštićeni. To je bio ključni momenat kada su odlučili da nisu spremni za to“, priča Jurić.

Govoreći o saslušanju u tužilaštvu, Jurić je rekao da mu je bilo čudno što je jedna tužiteljka bila na telefonskoj liniji s nekim.

– Ne znam ko je bio, nekoliko puta se dobijao poziv, pa se izlazilo napolje. Bilo mi je nezamislivo da se ne isključe telefoni, ne mogu da pretpostavljam s kim je neko bio na vezi, ali nekoliko puta se ulazilo i izlazilo. Čini mi se da je to pomalo čudno – rekao je Jurić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare