Igor Jurić Foto:Nova S

Apsolutna su neistina informacije objavljene u današnjem tekstu "Stefanović i šef UKP znali ime političara-pedofila i ćutali", u kojem se navodi da je Igor Jurić o svojim saznanjima o političaru-pedofilu obavestio tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i načelnika UKP-a Dejana Kovačevića i da je njima rekao njegovo ime, saopštio je MUP.

„Kao profesionalac, a pre svega roditelj troje dece, šokiran sam i uvređen ovakvim istupom Igora Jurića, koji je ovom prilikom izrekao apsolutnu laž“, naveo je Kovačević, prenosi se u saopštenju.

Jedino što je tačno u celom tekstu je, kaže Kovačević, da je bio prisutan na sastanku na kojem su bili ministar Stefanović i Igor Jurić, i da je na navedeni sastanak pozvan od strane tadašnjeg ministra Stefanovića.

Na sastanku, kako navodi, Igor Jurić nas je pitao za modalitete zaštite porodice oštećenog maloletnog lica, što mu je tom prilikom objašnjeno.

Dejan Kovacevic, Nebojsa Stefanovic
Nebojša Stefanović i Dejan Kovačević, Foto: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA, N1

„Međutim, Igor Jurić je sve vreme odbijao da pruži podatke o potencijalno oštećenom licu i naravno odbijao je da pruži bilo kakav podatak o potencijalnom izvršiocu“, tvrdi Kovačević.

Suština mog prisustva na tom sastanku, kako navodi, bila je upravo u tome, jer je ministar Stefanović očekivao da će Jurić dati podatak o licu-pedofilu i da shodno tome odmah i bez odlaganja organizujemo nadležne organizacione jedinice UKP-a, i momentalno postupimo.

„U nekoliko navrata tadašnji ministar Stefanović je insistirao i zahtevao od Igora Jurića da mu da bilo kakav podatak o izvršiocu ili bilo kakav pravac koji bi nas doveo do izvršioca. Međutim, Igor Jurić je to odbio, rekavši da mora da obavi konsultacije sa porodicom žrtve i da će se odmah nakon obavljenih konsultacija javiti, što do dan danas, koliko ja znam, nije učinio“, rekao je Kovačević u saopštenju.

On je pozvao nadležne institucije da preduzmu mere iz svoje nadležnosti, shodno čemu se, kaže, stavlja na raspolaganje u smislu poligrafskog ispitivanja i svih drugih neophodnih radnji, što očekuje i od lica koje je iznelo apsolutnu laž u medijima.

„Dakle, u mom prisustvu Igor Jurić apsolutno nikada nije izgovorio ime političara-pedofila, niti dao bilo kakvu informaciju koja bi mogla ukazati o kojem licu se radi“, ponovio je Kovačević, tadašnji načelnika UKP-a, koji je sada pomoćnik ministra policije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare