Nikša i Kostadin Terzić, sinovi generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića, uskoro bi trebalo da izađu iz pritvora u kome se nalaze od 19. oktobra, nakon što su privedeni zbog prebijanja fudbalskog menadžera Uroša Jankovića. Očekuje se da Terzići, nakon što Janković bude saslušan u utorak u tužilaštvu, budu pušteni na slobodu.

Braći Terzić je pritvor određen po jednom osnovu, opasnosti od uticaja na svedoka. Njima pritvor ističe sledeće nedelje, a pretpostavlja se da će se na slobodi naći već u utorak, nakon što tužilaštvo ispita oštećenog Uroša Jankovića.

Uroš Janković, Aleksandar Gruber, Mateja Kežman (sleva nadesno), Sergej Milinković Savić (sedi). Foto: fejsbuk/KRIK

Janković još uvek nije saslušan zbog povreda koje je zadobio, zbog čega je jedno vreme bio u bolnici. Trebalo bi da se narednih dana sasluša i reprezantativac Crne Gore Adam Marušić, koji je u noći između 17. i 18. oktobra kada se dogodio napad, proslavljao rođendan.

Pročitajte još:

Marušić dosad nije mogao da bude saslušan zbog obaveza oko kluba u inostranstvu, za koji igra.

Tokom istrage je saslušana i majka reprezentativca koja je kobne večeri bila sa sinom i Jankovićem. Nakon što se svi saslušaju, zaključno sa Jankovićem, očekuje se da će Terzići izaći iz pritvora.

Kostadin Terzić, Zvezdan Terzić i Nikša Terzić Foto:E-Stock/Časlav Vukojičić

Sledi istraga, ali i, kako se očekuje, podizanje optužnice protiv braće Terzića, ali i Luke Kurtovića, vlasnika „Nane“, koji je sa njima učestvovao u napadu na Jankovića.

Podsetimo, napad se dogodio 17. oktobra ispred lokala brze hrane na Voždovcu, a Terzići su privedeni dva dana kasnije.

Izvor Nova.rs iz istrage ranije je za naš portal naveo da je navodno motiv ovog sukoba problem između Jankovića i generalnog direktora Zvezde, Zvezdana Terzića, koji je nastao 2022. godine.

Inače, jedan od uhapšenih Terzića, Nikša, zaposlen je u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), dok drugom, Kostadinu, nije strano kršenje zakona. Kako je naš portal ranije pisao, Kostadin je pre nekoliko godina privođen u Crnoj Gori, zbog napada na čuvara gradilišta.

„Udarali su me pištoljima po glavi i telu“

Oštećeni Uroš Janković ispričao je za Vijesti do detalja šta se kobne večeri dogodilo.

„Nakon što su džipom, dolazeći iz suprotnog smera, udarili u automobil u kom je bio moj vozač, napali su mene, Marušića, njegovu suprugu i majku. Mene su udarili pištoljem u slepoočnicu, a sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik ‘Nane’ uz pomoć više napadača su me besomučno udarali pištoljima po glavi i vitalnim delovima tela. Prelomljena mi je jagodična kost i leva noga. Prebačen sam u Klinički centar gde sam i operisan“, rekao je Janković za Vijesti.

Foto:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

On je objasnio da su ih Terzići i ekipa napali ispred restorana „Sport“, na Autokomandi.

„Opkoljeni smo sa više automobila. Moj vozač je pokušao da napusti mesto, tada ga je iz suprotnog smera udario automobil. Nisam uspeo ni da uđem u vozilo, napadnut sam sa leđa. U jednom trenutku sam izgubio svest, a oni su nastavili da me udaraju…“

VIDEO: Akcija MUP – hapšenje zbog razbojništva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar