Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dočekao je žandarma Miloša Jevremovića u beogradskom Odredu Žandarmerije Foto: MUP

Miloš Jevremović, žandarm koga je stelom ranio ekstremni vehabija Miloš Žujović ispred izraelske ambasade, ispričao je šta se dogodilo i kako je preživeo teroristički napad.

On je opisao kako je izgedao taj 29. jun, kada se desio napad u kome je on teško ranjen uspeo da uzvrati paljbu i eliminiše teroristu.

„Bio je to sasvim redovan dan, sve do te situacije kada se sve promenilo. Sećam se svega. Žujović nije bio sumnjiv kada je prišao prvi put, jer se trudimo da pomognemo ljudima i odgovorimo na sva pitanja. Drugi put kada je prišao postao je sumnjiv. Onda se desio napad, desilo se šta se desilo“, rekao je Jevremović.

Pročitajte još:

Na pitanje šta su rekle kolege, Jevremović je rekao:

„Kolege su analizirale situaciju, ja sam se trudio da profesionalno odgovorim na taj zadatak, svi su bili zadovoljni mojom reakcijom, dobio sam samo pohvale“.

Situacije koje prolazimo svakodnevno obukom i treninzima, kada se desi takva situacija, što se tiče stresa, mi smo navikli na to. Trudimo se da sve radimo po zakonu i pratimo korake za koje smo obučeni. U takvoj situaciji adrenalinj proradi i fokusirate se na zadatak, u ovom slučaju da odbijem napad“, rekao je on.

Na pitanje zašto nije izvadio strelu iz vrata, što bi većina ljudi refleksno uradila, a što mu je spasilo život, žandarm je rekao:

Miloš Žujović (Salahudin) Foto: MUP Srbije

„Osetio sam da mogu da dišem i reagujem… Bilo je kao na filmu, nadam se da niko neće ovo da doživi.“

On kaže da je porodica sve saznala putem medija, jer se sve brzo izdešavalo i da su bili pod jakim stresom. Mogao je da komunicira i odmah je mogao da kontaktira sa porodicom nakon operacije.

Što se tiče operacije, on kaže da je operacija prošla najbolje moguće zahvaljujući doktorima.

Napad ispred ambasade Izraela Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Prvenstveno je bilo rizično da je strela ušla u glavnu arteriju, ali na sreću kada su otvorili, videli su da se zaustavila na 2 milimetra od arterije“, rekao je on.

On je stakao i da se ne oseća kao heroj.

„Samo sam radio svoj posao. Herojstvo nije samo u tim stvarima, čovek koji se bori za svoju porodicu je heroj, rekao je žandarm Milš Jevremović prilikom gostovanja u jutarnjem programu jedne televizije sa nacionalnom frekvencijom a prenosi Telegraf.rs.

Idemo dalje, guramo…“, objasnio je žandarm.

BONUS VIDEO: Povređeni žandarm Miloš Jevremović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare