Foto: Privatna arhiva

Tijana Jurić (15), tinejdžerka koja je oteta i zverski ubijena u noći između 24. i 25. jula 2014. godine u blizini sela Bajmok, danas bi proslavila svoj 22. rođendan. Njen otac Igor, osnivač fondacije koja nosi njeno ime, emotivnom i potresnom porukom na Fejsbuku obeležio je Tijanin rođendan.

„Danas puniš 22. godine. Nikada nećemo znati gde bi danas bila, koji bi fakultet pohađala, ali znam samo jedno, ostala bi ona dobra, topla duša koja bi bila tu za svakog, da mu priđe, pomogne, zagrli ga i nađe lepu reč kada je ona najpotrebnija… Neću da plačem, radujem se susretu, koji će se desiti jednog dana, a onda ćemo rođendane opet slaviti zajedno“, napisao je Tijanin otac na svom profilu na društvenim mrežama.

Danas puniš 22. godine. Nikada nećemo znati gde bi danas bila, koji bi fakultet pohađala ali znam samo jedno, ostala bi…

Posted by Igor Jurić on Monday, May 3, 2021

 

Podsetimo, Tijana Jurić oteta je i ubijena u noći između 25. i 26. jula pre 6 godina, a 12 dana njena porodica živela je u nadi da je ona živa. Njeno telo pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor.

Pročitajte još:

Poslednji put je živa viđena tog 25. jula, kada je vozom otišla u Bajmok gde joj žive baba i deda sa majčine starne. Na sebi je imala belu majicu, svetle farmerice i bele „starke“, a potom je od ubrzo otišla sa društvom na sportski turnir.

Oko ponoći je krenula kući, u društvu jedne devojčice i dečaka. Ipak, na pola puta je krenula nazad, kako bi jednom drugu vratila duksericu koju je to veče pozajmila. Od tada joj se gubi trag.

Najpre je pronađena njena bela starka i veštački nokat, a za Tijanom je tog dana tragala cela Srbije i sve moguće raspoložive policijske snage. Ipak, 7. avgusta policija je objavila da je Tijanin ubica Dragan Đurić, inače mesar iz Surčina, uhapšene, a nedugo nakon toga je pronađeno i devojčicino telo.

Doživotna robija za silovatelje dece

Đurić je zbog zločina osuđen na 40 godina robije, a ovaj slučaj doveo je do uvođenja Tijaninog zakona, kojim su za ubice dece, silovatelje, ali i druge učinioce najtežih krivičnih dela pooštrene zatvorske kazne –  za ubice dece uvedena je doživotna robija.

Inače, Tijanin otac Igor Jurić već godinama unazad se zalaže za bezbednost dece i zahvaljujući radu njegove Fondacije brojni pedofili se trenutno nalaze iza rešetaka.

Pročitajte još:

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare