Foto: Printscreen/Twitter/Igor Juric/@lojzija

Igor Jurić, otac ubijene devojčice Tijane, prvi put se danas javio s mesta ubistva, sa porukom da država mora da reaguje brže i efikasnije i tako spreči da se ovakav slučaj ponovi.

„Na ovom mestu je stradala devojčica. Naša Tijana. Na samo korak odatle bilo je na desetine bespomoćnih ljudi. Samo malo je trebalo da ona bude spašena. Bilo je potrebno da država reaguje brže i efikasnije. Zato,podelite i podržite. Ako nestane vaše dete da vam ga živo vratimo kući“, napisao je Jurić i podelio video u kojem između ostalog kaže:

„Nalazim se u Bajmoku, u naselju Rata. Tačno na ovom mestu gde sada stojim je pre 6 godina, dovedena Tijana posle otmice, mučena je tri i po sata i na kraju ubijena. Ona je oteta nekih kilometar i po odavde, na jednom sportskom centru gde se u tom momentu i te večeri nalazilo još stotinjak dece. Sudbina je htela da te večeri strada ipak Tijana. Ona nije spasen ajere su institucije zakazale i nije joj pružebn apomoć, iako je bilo prilike za to. Mi se zalažemo da ako se bilo koje dete nađe u sličnoj situaciji da mi kao društvo uradimo sve da tom detetu pomognemo“, kazao je Jurić u videu koji je postavio i još jednom apelovao na poslanike, predsednika i premijerke da razgovaraju sa njim i učine sve da se uvede Amber alert i spreči da se dogodi još jedan ovakav slučaj.

Zamolio je sve i da podele video i podrže uvođenje sistema Amber alert u Srbiji, koji već postoji u 19 evropskih država.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare