Igor Jurić, Nebojša Stefanović
Foto: Arhiva

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić, prilikom gostovanja u emisiji "Utisak nedelje" na televiziji Nova S, osvrnuo se na svoje saslušanje u tužilaštvu povodom navoda koje je prošle godine izneo o izvesnom političaru-pedofilu. Istakao je da je pred tužiocem rekao da tadašnji ministar policije, sada odbrane, Nebojša Stefanović zna o kome govori, međutim, postavlja se pitanje zbog čega tužilaštvo povodom toga nije ispitalo visokog funkcionera, ali ni obavestilo javnost, već su samo šturo rekli da se iz "Jurićevog svedočenja ne može ustanoviti ko je političar-pedofil".

Jurić je najpre izjavio da je Stefanoviću i Dejanu Kovačeviću, tadašnjem načelniku UKP, rekao ime političara-pedofila i to na sastanku koji su njih trojica imali, a što su oni naknadno demantovali. Ipak, možda još interesantnija okolnost jeste to što je Jurić istakao da u tužilaštvu rekao da je svoja saznanja ispričao tadašnjeg ministru policije.

Pročitajte još:

„Ne mogu da govorim o navodima iz tužilaštva. Ja sve što sam mogao da kažem, rekao sam. Ono što sam izvukao iz tog izveštaja, koji danas imam, ili zapisnika, ja sam rekao da tu i postoji zapisano da Nebojša Stefanović ima informaciju o tome, da sam mu je dostavio i da je to to“, rekao je Jurić.

Ove okolnosti javnost je saznala tek u nedelju, skoro godinu dana od saslušanja osnivača Fondacije „Tijana Jurić, pa se postavlja pitanje zbog čega tužilaštvo nije obavestilo javnost o eventualnim Stefanovićeveim saznanjima o tom slučaju. Sa druge strane, tužilaštvo je juna prošle godine samo šturo obavestilo javnost da se na osnovu Jurićevih informacija ne može zaključiti o kome se radi – odnosno ko je političar-pedofil.

„Nije se došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet NN izvršioca, zbog čega tužilaštvo zasad nema dovoljno informacija neophodnih za pokretanje predkrivičnog postupka“, rekli su tada iz tužilaštva, dok navode o Stefanovićevim eventualnim saznanjima nisu pominjali.

Igor Juric Utisak nedelje
Igor Jurić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Zasad nije poznato da li je tužilaštvo u međuvremenu ispitalo Stefanovića o političaru-pedofilu, i ako jeste, zbog čega javnost nije obaveštena o tako bitnoj stvari.

Stefanović: Znam za drugog pedofila

Inače, Jurić se tokom gostovanja u „Utisku nedelje“ osvrnuo i na reakciju ministra Nebojše Stefanovića, nakon što mu je otkrio ime političara-pedofila.

„Ministar nije bio preterano zapanjen. On je rekao: „Nisam baš bio siguran, imao sam neke informacije za njega, ali ja znam za drugog““, izjavio je Jurić.

Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

Inače, priča o političaru-pedofilu, o kome je Jurić prošle godine govorio, u fokusu pažnje javnosti našla se nedavno, i to nakon što je potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila da je političar Dragan Marković Palma podvodio maloletnice.

Pročitajte još:

Između ostalog, ona je navela da se podvođenje dešavalo na žurkama koje je organizavao, a da su među devojkama bile maloletnice.

Sa druge strane, podsetimo, Jurić je dosad u više navrata u medijima govorio da ima ima saznanja o političaru pedofilu, koji je umešan u pedofiliju.

Osnivača Fondacije „Tijane Jurić“ tužilaštvo je pozvalo prošle godine na saslušanje povodom tog slučaja i to nakon gostovanja u Jutarnjem programu na TV Prva, sa državnom sekretarkom MUP Biljana Popović Ivković.

Pomenuto gostovanje obeležila je rasprava između Igora Jurića i Biljane Popović Ivković, koja mu se u jednom trenutku besramno obratila sa rečima: „Gde ste vi bili kad je Tijana ubijena“.

Inače, Jurić je otac ubijene devojčice Tijane.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar