Papić i Jurić naterali ministra da izađe iz medijske ilegale

Hronika 30. apr. 202122:57 > 23:17
Podeli:
Nebojša Stefanović i kružići Goran Papić i Igor Jurić
Foto: Arhiva, Printscreen

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, od stupanja na pomenutu funkciju, gotovo da se nije oglašavao u medijima. Dovođenja u vezu sa aferom prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića, spekulacije o sukobima unutar Sprske napredne stranke (SNS), nisu bile dovoljne da ministar prekine "zavet ćutanja", ali jesu prozivke od strane osnivača Fondacije "Tijana Jurić" Igora Jurić da je znao ko je političar-pedofil, kao i optužbe od strane nekada najbližeg saradnika, bivšeg zamenika šefa UKP, Gorana Papića.

 

Mandat Stefanovića na poziciji ministra odbrane definitivno je obeležilo ćutanje, pa čak i o stvarima o kojima bi morao da se oglasi. Teške optužbe koje su na njegov račun iznete što se tiče afere prisluškivanje predsednika, ali i direktno upisanje prstom da on stoji iza iste, nisu bile dovoljne da Stefanović iznese svoje mišljenje.

Pročitajte još:

„Apsolutno nedopustivo“ je prisluškivanje, ne samo predsednika nego bilo koga za koga ne postoji sudski nalog, ali i da se jedan broj ljudi koji rade u službama bezbednosti na takav način ogreši o svoju funkciju“, rekao je Stefanović sredinom januara za medije.

Ipak, njegovo izbegavanje novinara nastavilo se nakon toga, sve dok se nije pojavila informacija da je političar Dragan Marković Palma podvodio devojke na žurkama koje je organizovao. O ovom slučaju oglašavao se i osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić, od koga je javnost u više navrata pokušala da iznudi odgovor da li je Palma političar-pedofil o kojem je govorio.

Foto:Nemanja Jovanović

Odgovor nismo dobili, ali smo dobili informaciju da je Jurić Stefanoviću, koji je tada obavljao funkciju ministra MUP, rekao ime pomenutog političara pedofila.

Za ovo se saznalo godinu dana kasnije, a izjava je naterala Stefanovića da ipak izađe iz medijske ilegala i demantuje Jurićeve navode.

Pročitajte još:

Stefanović je tako izjavio da na sastanku, koji je organizovao dok je bio ministar unutrašnji poslova, od Igora Jurića ni on, ali ni Dejan Kovačević, tada načelnik UKP, nisu dobili nijednu informaciju ni o identitetu moguće žrtve, ni o identitetu mogućeg izvršioca.

„Na sastanku na koji sam pozvao Igora Jurića, povodom njegovih navoda koje je izneo u javnosti da ima saznanja da je učinjeno krivično delo pedofilije, bio sam prisutan zajedno sa tadašnjim načelnikom Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije (Dejan Kovačević)“, naveo je Stefanović u saopštenju.

Sa druge strane, afera sa prisluškivanjem predsednika, dovođenje u vezu sa aferom „Jovanjica“, spekulacije da stoji iza navoda koje je izneo Predrag Koluvija govoreći da su mu u policiji nudili da za sve optuži porodicu Vučić, ali i navodi o sukobu sa predsednikom Srbije, nisu bili dovoljni da Stefanović ponovo „progovori“ sa novinarima. Ipak, optužbe koje je na njegov račun izneo njegov nekada najbliži saradnik Goran Papić, ipak, jesu.

Foto:printscreen pink.rs

Stefanović je saslušan u okviru istrage protiv Papića koji se sumnjiči da je oduzeto blindirano vozilo vratio Marku Miljkoviću, najbližem saradniku uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka.

Saslušan je po zahtevu advokat Branislav Tapušković koji je izjavio da je njegov branjenik Papić sve radio po nalogu tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Branislav Tapušković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministar odbrane oglasio se za saopštenjem za medije, demantovajući navode advokata Tapuškovića, koji je izjavio da je Stefanović negirao izjave različitih policajaca u istrazi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

„Navodi da sam negirao izjave sedmorice policajaca potpuna su izmišljotina, niti su oni u tim istim izjavama rekli bilo šta što se vezuje za mene. Nijedan od tih policajaca, u svojim izjavama, onako kako je to meni predočio javni tužilac, nije rekao da sam imao bilo kakve veze sa ovim slučajem, već je to isključivo tvrdio osumnjičeni, odnosno Tapuškovićev klijent, čije tvrdnje negiram“, rekao je ministar.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram