Foto: Facebook/Министарство унутрашњих послова Републике Србије

Službeni pas Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije, “vatrogasac Zigi”, upućen je u okviru Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina u misiju pomoći ugroženim u Turskoj, a on je pre nekih sat vremena uspeo da locira jednu živu osobu pod ruševinama.

Foto: Facebook/Министарство унутрашњих послова Републике Србије

„Vatrogasac Zigi je još jednom pokazao zašto ga smatramo ravnopravnim članom Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova. Zigi je nanjušio živu osobu i time potvrdio sumnje da se ispod ruševina nalazi osoba koja daje znake života. Trenutno lokalne službe za spasavanje rade na izvlačenju lica“, navedeno je na Fejsbuk stranici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Belgijski ovčar Zigi obučen je za pretragu i spasavanje živih ljudi iz ruševina i na otvorenom prostoru.

Foto: Facebook/Министарство унутрашњих послова Републике Србије

Podsetimo, specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Sektora za vanredne situacije već nekoliko dana nalaze se u ugroženim područjima Republike Turske, pogođenim zemljotresom, a kojima je potrebna pomoć u spasavanju ljudskih života i pronalaženju preživelih.

Pročitajte još:

Kako je ranije saopšteno, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uputio je dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.

BONUS VIDEO: Srpski spasioci u Turskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar