Bratislav Gašić i Aleksandar Vulin Foto: Milos Tesic/ATAImages

Dolaskom Bratislava Gašića na mesto ministra policije izazvalo je i određene potrese u MUP Srbije. Aktuelni ministar, donedavno direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA), povukao je sa sobom i najbliže saradnike, a portal Nova.rs otkriva ko je sve iz BIA upućen na rad u MUP.

Odlaskom Aleksandra Vulina u BIA, a dolaskom Gašića u MUP, dogodile su se brojne promene u obe službe bezbednosti. Prve korake učinio je Gašić, koji je sve svoje bliske saradnike iz BIA doveo u policiju.

Prema saznanjima Nova.rs, na poziciju pomoćnika direktora postavljen je Branislav Pavlović, koji je nedavno bio načelnik Uprave za tehniku BIA. Milisav Pajić postavljen je za, takođe, pomoćnika dikretora policije, a svojevremeno je obavljao funkciju načelnika regionalnog centra BIA za Beograd.

Policajci u zajednici policija
Policajci u zajednici Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Novi načelnik Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova je bivši član Skupštine Fudbalskog kluba Partizan Goran Colić. Colić je u BIA bio načelnik pete kontraobaveštajne uprave.

Sima Čulić, takođe iz Bezbednosno-informativne agencije, sada je savetnik za medije ministra policije.

Pročitajte još:

Bruno Đuran upućen je sa mesta specijalnog savetnika direktora BIA na mesto specijalnog savetnika ministra policije. Đuran je navodno blizak porodici predsednika Aleksandra Vučića, a iza sebe ima podužu karijeru. Radio je svojevremeno u Ministarstvu odbrane, u BIA je bio u sektoru logistike.

Bratislav Gašić Foto:TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIC

Takođe, na pozicije pomoćnika ministra unutrašnjih poslova došlo je još nekoliko službenika iz BIA – Dragana Trajković, pomoćnik za ljudske resurse i Boriša Roljić, pomoćnik ministra za materijalno-finansijske poslove.

Sa druge strane, i Vulin je povukao određene ljude iz MUP sa sobom. Tako je Tomislav Radovanović, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode, upućen u BIA. On će tamo obavljati funkciju pomoćnika direktora BIA za poslove tehnike.

Bratislav Gašić i Aleksandar Vulin Foto:A.K./ATAImages

Podsetimo, Gašić i Vulin su se rotirali na funkcijama koje obavljaju. Gašić je obavljao funkciju direktora BIA i postavljen je za ministra policije. Sa druge strane, Vulin je bio ministar MUP, a sada je postavljen za direktora BIA.

BONUS VIDEO: Uhapšene dve osobe u Beogradu: Policajci zaplenini 700 grama kokaina i novac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar