Foto: Shutterstock

Kada se prekjuče saznalo da su negotinski policajci u domaćinstvu jedne babe otkrili pravi arsenal oružja, bila je to vest za čuđenje.

Nadležni su odmah protiv B. D. (72) iz sela Bukovče kod Negotina, podneli krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prenosi „Kurir„.

Pročitajte još:

Osumnjičena žena je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu i, kako nezvanično saznajemo, priznala je da je znala da je u njenom domaćinstvu skriveno silno oružje.

„Ja priznajem da sam krila i čuvala sve te puške i municiju. Ali, odgovorno kažem, i zaklinjem se, da apsolutno niko od mojih rođaka, porodice ili familije nije za to znao. To oružje pripada jednoj osobi“, navodno je kazala osumnjičena B. D. u tužilaštvu.

Nadležni su je pitali i kome pripada toliko naoružanje, a ona je odgovorila:

„To nikada neću kazati! Moj pokojni muž mi je rekao, a ja sam se njemu zaklela da nikada neću otkriti čije je to oružje“.

Foto: MUP Srbije/Ilustracija

Da podsetimo, u domaćinstvu ove starije žene pronađen je karabin marke remington sa optičkim nišanom, revolver NN marke i kalibra, dve lovačke puške bokerice, karabin sa oznakom MOD 98, lovačka puška bokerica marke IŽ, lovački karabin, automatska puška M-70 sa optičkim nišanom i dva prazna okvira, pištolj automag III, pištolj marke SIG sa dva okvira, pištolj marke Pietro Berreta sa dva okvira, pištolj NN marke i kalibra, više delova prigušivača za vatreno oružje i 2.306 komada municije različitih kalibara.

„Osumnjičenoj B. D. je određen pritvor do tri meseca, ali ona neće boraviti u ćeliji zbog svojih godina, a i bolesti. Naložen joj je kućni pritvor u tom trajanju, što znači da ne sme napustiti svoje domaćinstvo tri meseca“, saznaje se od nadležnih.

Istraga je u toku, a sudeći po odlučnosti ove babe da ne otkrije ime vlasnika oružja, nadležni će to morati da otkriju na neki drugi način.

Bonus video: Akcija MUP – hapšenje Armagedon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar