Potraga, reka Sava, policija, rečna policija, čišćenje reke, Matej Periš, nestao
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je jutros Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik.

“Jutros, oko 5 sati, Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno je od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, kao i od jednog meštanina, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik.

Pročitajte još:

Odmah po prijavi, na lice mesta upućeni su pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije i trenutno se intenzivno pretražuje reka i priobalje.

Prema rečima iregularnih migranata koji su došli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija i vatrogasci-spasioci zatekli su na obali 18 osoba od kojih je troje dece, navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Osim pripadnika Policijske stanice Ljubovija i Sektora za vanredne situacije, u pretrazi učestvuju i pripadnici Stanice granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP Srbije u cilju pronalaska ostalih iregularnih migranata,” izjavio je ministar Dačić.

BONUS VIDEO: Groblje migranata koji su se utopili u Drini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare