Borivoje Borović, M. K. i Irina Borović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Maloletni ubica iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" odlučio je da će danas svedočiti u postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića pred Višim sudom u Beogradu.

Kako Tanjug saznaje maloletnik je do sada odgovarao na pitanja suda, tužilaštva i punomoćnika oštećenih, a u nastavku suđenja, nakon pauze očekuje se da će odgovarati na pitanja članova porodica ubijenih.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prema istim informacijama, odlučeno je da maloletnik svedoči za govornicom u sudnici, a ne iz posebne prostorije.

Inače, danas se nastavlja postupak koji se vodi protiv roditelja maloletnog ubice. Podsećanja radi, njegov otac Vladimir Kecmanović se tereti da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od tada 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, te da nije adekvatno čuvao oružje koje je imao u svojoj kući.

Dečakova majka se tereti za krivično delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, imajući u vidu da je njen DNK trag pronađen na jednoj od čaura u učionici škole, kao i na gumici za kosu kojom je bila vezana flaša u kojoj je njen sin napravio molotovljev koktel.

Maloletni ubica je 3. maja 2023. ubio Bojanu Asović (11), Anu Božović (11), Katarinu Martinović (12), Maru Anđelković (13), Emu Kobiljski (13), Sofiju Negić (13), Andriju Čikića (14), Adrianu Dukić (14), Angelinu Aćimović (14) i Dragana Vlahovića (53), a ranjeno je šest osoba.

Suđenje je zatvoreno za javnost, a ovo je bio prvi put da maloletni ubica napušta specijalizovanu dečiju ustanovu u kojoj se nalazi od 3. maja prošle godine. On je danas oko 9.00 časova u bolničkom sanitetu, koji je pratila policija, dovezen u Ustaničku ulicu.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

On nije krivično odgovoran za zlodelo koje je počinio 3. maja prošle godine jer je u trenutku izvršenja imao 13 godina.

U ovom predmetu sudi se i instruktoru iz streljane u kojoj je maloletni ubica učio da koristi oružje. Instruktor Nemanja Marinković je optužen za lažno davanje iskaza.

Bonus video: Prvi put u sudu dečak odgovoran za ubistva u „Ribnikaru“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare