Uhapšeno je još jedno lice u Beogradu zbog sumnje na terorističko udruživanje nakon današnjeg napada na žandarma ispred izraelske ambasade, saopštio je MUP.

„U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Reč je o Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je pre dve godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad“, navodi se u saopštenju ministra policije Ivice Dačića.

Postupak protiv uhapšenog Despotovića se i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora. On je posle toga nastavio komunikaciju sa ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim teroristom Žujovićem, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta.

Akcija policije se nastavlja na više lokacija u Srbiji, izjavio je ministar Dačić.

Podsetimo, Dačić je proglasio „crveni nivo“ bezbednosnih pretnji od terorizma imajući u vidu da je i tužilaštvo današnji napad na žandarma kod izraelske ambasade u Beogradu okarakterisalo kao teroristički i naglasio da će u skladu s tim biti povećano prisustvo policije ispred ambasada, institucija i svih mesta gde boravi veći broj ljudi.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare