Ilustracija Foto:EPA/HOTLI SIMANJUNTAK

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšen je direktor jednog privrednog društva iz Čačka, osumnjičen da je utajio porez u iznosu od 25,3 miliona dinara i zloupotrebio položaj odgovornog lica, saopšteno je iz Poreske uprave.

On je, kako se navodi u saopštenju, podizao novac u gotovini u iznosu od 77.585.047,14 dinara sa tekućeg računa svog privrednog društva na ime fiktivno sačinjenih računa.

Zatim je prikazao usluge točenja i preuzimanja goriva od dobavljača i na taj način prisvojio i u neposlovne svrhe iskoristio podignutu gotovinu sa poslovnog računa i nije obračunao i platio porez na prihode od kapitala u iznosu od 13.691.477,88 dinara.

Takođe je u poreskom bilansu za poslovnu 2018. i 2019. godinu neosnovano uvećao troškove koji se odnose na nabavnu vrednost pogonskog goriva i tako umanjio poresku osnovicu i izbegao obračun i plaćanje poreza na dobit pravnih lica u iznosu od 11.637.757,07 dinara.

Određena mu je mera zadržavanja do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar