Foto: FOX 5 Washington DC

Brajan Volš, suprug Ane Volš koji se danas pojavio na sudu zbog optužbi da ju je ubio i otarasio se njenog tela sumnjao je da ga je Ana varala, zbog čega je angažovao i privatnog detetktiva, rečeno je na početku samog suđenja.

Volšu su na samom početku pročitana krivična dela koja mu se stavljaju na teret, što je on ispratio odričnim klimanjem glave. Potom je dobio priliku da se izjasni o krivičnim delima koji mu se stavljaju na teret, prilikom čega je rekao da nije kriv.

Foto:facebook/privatna arhiva

Kako je tužilac ispričao danas u sudnici, Brajan Volš je u decembru je posumnjao da ga Ana vara, zbog čega je “skrinšotovao” fotografije jednog njenog prijatelja. Potom je Brajanova majka unajmila privatnog detektiva tim povodom. Potom je u sudnici nastavljeno čitanje optužnice, u kojoj se hronološki opisuje šta se sve događalo od trenutka kada je Ana nestala, pa sve do hapšenja.

Kako je rekao tužilac, u automobilu Brajana Volša nađeni su biološki tragovi koji pripadaju Ani Volš.

U danu kada je Ana ubijena, Volš je bebisiterki rekao da će on i Ana, otići na kasni branč, ali je potom rekao bebisiterki da su promenili planove i da je Ana morala da se vrati u Vašington.

Advokatica Brajana Volša: Nema motiva za zločin

Brajanova advokatica je kazala da postoje slučajevi gde se o nekim osobama ne zna godinama. Od trenutka kada je Ana Volš nestala, njeno telo nije pronađeno. Nije isključeno da osoba nestane i da je nema godinama. Kako je kazala, nije bilo motiva da Brajan Volš ubije Anu.

Osvrnula se i na šampanjac koji je pronađen u njihovoj kući nakon ubistva, na kom je bila ispisana romantična poruka u kojoj se navodi da će im 2023. godina biti najbolja do sada.

Govoreći o Gugl pretragama, advokatica je rekla da je Volš pretraživao i druge stvari, kao na primer kako osnovati humanitarnu organizaciju kako bi se oslobodio poreza. Podvukla je da Volš nikada nije osnovao takvu organizaciju…

Uz to, rekla je i da je istina da je Volš kupovao sredstva za čišćenje, ali da su mnoga od njih pronađena neotvorena u kući u Kohasetu.

Foto: Facebook/Ana Walshe

Takođe, podsetila je i da je Brajan pristao na sve zahteve policije Kohaseta – da je predao svoj mobilni telefon, složio se da se isprazni bazen u njihovoj kući i slično.

Osvrćući se na to što Brajan nije istog dana prijavio nestanak svoje supruge, advokatica je rekla da je i ranije bilo slučajeva da se po nekoliko dana nije javljala, te da nije video ništa čudno u tome.

Doveden sa lisicama na rukama i nogama

Volš je ranije danas policijskom „maricom“ sproveden do suda gde je, u pratnji čuvara, vezan lisicama, uveden u zgradu suda. Kako se može videti na snimcima bostonskih medija, Volš izgleda znatno drugačije nego prilikom ranijih pojavljivanja – skratio je kosu, znatno smršao…

Ana Volš Foto: Instagram/anawalshe

Telo ubijene Srpkinje do danas nije nađeno i veruje se da je razloženo u postrojenjima za uništavanje otpada. Tužilaštvo će slučaj dokazivati na osnovu tragova krvi na njenim stvarima, nađenim na deponiji.

Bonus video: Mesto zločina u Rumi