Foto:privatna arhiva

Pre nekoliko dana, tačnije 23. aprila, navršilo se osam godina od smrti Čačanina Aleksandra Jaćimovića (21) koji je na gradskom trgu izboden nožem. Njegova porodica, otac Rajko, majka Biljana i rođeni brat iz milošte su ga zvali Aleksa.

U znak sećanja na divnog momka koji je nastradao i ove godine se održao memorijalni turnir na terenima Sportskog centra „Mladost“ u Čačku.

Foto:privatna arhiva

Prema rečima Aleksandrove majke Biljane Jaćimović, njen sin i dalje živi.

„Aleksa nikada neće biti zaboravljen. On je u svakom delu naših bića, a takođe živi i kroz turnir koji se svake godine održava. Njegov put je prekinut kad je bio druga godina DIF-a“, kaže ona za naš portal ističući da to nikada nikome ne sme da se dogodi.

Foto:privatna arhiva/Aleksina porodica

Osam godina stalo je u tren, treptaj oka, jedan udisaj, jedan dan i u život beskonačni, poruka je njegovih najmilijih.

Njegovi drugovi ga i dalje pamte.

„Taj divan dečački osmeh, smisao za humor, želju da pomogne, pregršt plemenitosti imao je naš Aleksa“, pričaju Aleksini prijatelji za Nova.rs.

Pročitajte još:

Kako kažu, bio je sjajan sportista, odličan fudbalski potencijal, ali i dobar student.

„On je anđeo, gleda nas sa neba. Aleksa je živ“, kažu njegovi prijatelji.

Foto:privatna arhiva

Priču sa nama nastavlja Biljana, Aleksandrova majka.

„Nijedno zlo nije toliko veliko da ga ne može dobro pobediti. I na kraju pobeđuje dobro. Ali nažalost, zlo se nije završilo kada smo mi izgubili dete“, priča dr Biljana Jaćimović.

Kako kaže, od tada je ono odnelo mnogo života naše dece, a svaki roditelj želi da ga samo ta „čaša“ mimoiđe u životu.

„Više ne smemo da dozvolimo da roditelji sahranjuju svoju decu. Okamenjenost ljudskih srca, odsustvo ljubavi, sebičnost i otuđenost od drugih ljudi bez istinske emocije učinila je zlo jakim. Verujemo i nadamo se da ono nikada neće nadvladati. Izgubili smo Boga u sebi, pogubili veru, nadu i ljubav. Zaista želim da svako od nas promeni sebe na bolje“, zaključila je dr Biljana Jaćimović.

Podsećamo, Viši sud u Čačku osudio je 2017. godine Čačanina D. B.  (22) na 18 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina u aprilu 2016.

VIDEO: Kuća gde se dogodilo bratoubistvo u Čačku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar