Ekipe Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Zelenilo-Beograd intervenisale su tokom noći na više od 260 lokacija u gradu na saniranju posledica nevremena a najviše intervencija obavile su na području opština Zvezdara, Palilula, Zemun i Novi Beograd.

Kako je saopštilo to preduzeće, najviše intervencija bilo je zbog prelomljenih grana ili stabala i pri pomoći građanima čije je stambene objekte oštetio olujni vetar.

„Ekipe Zelenila su na terenu, uz upotrebu neophodne mehanizacije, bez prestanka već više od 15 sati i rad će biti nastavljen dok god za tim bude bilo potrebe, tačnije, dok se ne izvrši sanacija svakog stabla ili prelomljene grane“, stoji u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

Dodaje se da je na nekoliko lokacija u gradu zabeležena šteta na parkiranim automobilima kao i da je bilo slučajeva obrušavanja stabala na saobraćajnice.

„Iako radnici Zelenila, svakoga dana, tokom cele godine, obilaze sva stabla na javnim zelenim površinama i primenjuju sve redovne mere nege, sada, usled jakog vetra i kiše koja je padala, došlo do preloma grana ili stabla i ovakve situacije, nažalost, nije moguće predvideti“, saopštilo je to javno preduzeće.

Građani mogu podneti prijave zbog prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu, Servisnom centru grada Beograda na broj 11011, na mejl [email protected], kao i na broj telefona Operativnog tima za hitne intervencije JKP Zelenilo – Beograd 011/2650-683.

BONUS VIDEO Konferencija za medije gradonačelnika posle nevremena u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare