Za protekla 24 časa od posledica koronavirusa u Srbiji je preminulo još 49 osoba , a zaraženo je 4.080 osoba.

Testirano je 16.022 osoba, a na respiratorima je 313 pacijenata.

***

Tokom prethodnog dana evidentirano je još 3.685 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 47 osoba.

Testirano je još 16.509 osoba, a na respiratorima se nalazi 330 pacijenata.

* * *

Medicinski deo nije podržao nikakvo popuštanje. Mi nismo bili za ovo. Postoje drugi argumenti iz PKS, Grada Beograda i treba ih poštovati. Ja kad čujem njihove argumente, ja se naježim, kao kada oni čuju agumente medicinskog dela“, naveo je danas epidemiolog Predrag Kon.

Ukupno je testirano 16.022, a na respiratoru je 313 pacijenata.

***

On je kazao da situacija i dalje kritična, te da postoji opasnost.

“Mi jesmo u fazi spuštanja krive i zato smo smatrali da mere ne treba popuštati. Postoje neke stvari koje su potpuno nerealne. Neko ko misli da slavi Novu godinu je nerealan. Ja bih želeo da svi lepo proslave, ali to nije realno”, objasnio je Kon.

* * *

Stav čitavog medicinskog dela Kriznog štaba bio je da nema uslova za popuštanje mera, a do produženja radnog vremena nekih objekata, došlo je na zahtev Privredne komore Srbije i zamenika gradonačlnika Gorana Vesića, rekao je imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković.

Medicinski deo Kriznog štaba već je tražio da se obustave letovi iz Britanije, a kada će to biti sprovedeno zavisi od drugih pitanja, kazao je Janković i dodao i da se još ne zna sa kakvim merama ćemo dočekati Novu godinu, jer se mere ne donose unapred nego u realnom vremenu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare