Vladimir Orlić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Vladimir Orlić, bivši predsednik Narodne skupštine, već četiri meseca sedi u fotelji direktora Bezbednosno informativne agencije, gde iz javnih izvora prima i najveću platu do sada.

Orlić je dve godine proveo predsednik republičkog parlamenta i mesečno zarađivao oko 46.000 dinara, što znači da nije primao punu platu, te da je verovatno imao i druge izvore prihoda.

Međutim, očito se situacija drastično promenial njegovim izborom za prvog čoveka BIA, budući da sada zarađuje čak 308.852 dinara. To je za oko 48.000 dinara veća plata nego što imao njegov prethodnik Bratislav Gašić, čija je zarada na direktorskoj poziciji u toj bezbednosnoj službi iznosila 261.000 dinara.

Ova Orlićeva plata do sada je i najveća iz državnog budžeta.

Osim što je bio predsednik parlamenta, obavljao je i funkcije narodnog poslanika i odbornika.

U njegovoj imovinskoj karti, objavljenoj na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, piše da od imovine ima još dvoiposoban stan od 69 kvadrata koji je dobio na poklon i da vozi automobil „nissan qashqai“, 2009. godište, koji je stekao kupovinom. Prijavio je i ušteđevinu u banci.

Aleksandar Vučić i Vladimir Orlić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Njegovu dosadašnju političku karijeru obeležili su brojni sukobi sa opozicijom, kojoj neretko nije dozvoljavao da govori ili debatuje. Osim toga, javnost pamti Orlića i kao predsednika Narodne skupštine koji je zaspao tokom sednice, ali kao funkcionera SNS koji održao konferenciju za medije u praznoj sali, bez novinara.

BONUS VIDEO Vladimir Orlić, visoki funkcioner naprednjaka, na čelu BIA, iako zakon nalaže drugačije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare