Vlada Srbije, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Odluka o proglašenju linija u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju koja se odnosi na aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu i aerodrom "Morava" u Kraljevu.

„Donošenjem ove odluke stekli su se uslovi da se pokrene postupak za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će u periodu do četiri godine obavljati redovan avio-prevoz ka ukupno deset destinacija“, navela je Vlada Srbije.

Dodaje se i da je donošenjem odluke omogućeno obavljanje redovnog avio-prevoza na linijama koje nisu komercijalno isplative, a koje su od značaja za privredni i društveni razvoj Srbije.

Linije na kojima je obavljanje redovnog avio-prevoza proglašeno javnim interesom su određene na osnovu inicijativa koje su dostavile lokalne samouprave Grad Niš, Grad Kraljevo i Grad Čačak.

Na današnjoj sednici usvojena je i Uredbu o kategorizaciji državnih puteva kojom su dopunjeni novi auto-putevi kao državni putevi prvog A reda.

Reč je o putevima: A 6 Novi Sad-Zrenjanin-Beograd i A 7 Kuzmin-Sremska Rača-državna granica sa Bosnom i Hercegovinom (granični prelaz Sremska Rača, A 8 Ruma-Šabac i A 9 Bubanj Potok-Pančevo-državna granica sa Rumunijom), dok su privremeno kategorisani državni putevi broj 474 i 475 kao državni putevi II B reda (petlja Beograd-petlja ,,Mostar“-petlja Bubanj potok-„auto-put kroz Beograd“ i Novi Beograd (Vojvođanska ulica)-petlja Surčin Jug.

BONUS VIDEO – Dok putnici gube novac i živce: Da li je u većem problem aerodrom ili Er Srbija?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar