Goran Vesić Foto:TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC

Grad Beograd će, kao i uvek, sprovesti sve mere koje je donela Vlada Republike Srbije, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da će Krizni štab glavnog grada danas doneti odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, koja će sutra stupiti na snagu.

„Posebnu pažnju posvetićemo javnom prevozu i nošenju maski jer tu je nemoguće ostvariti distancu, a udruženja taksista dobiće naredbu da ne primaju klijente bez maske kao i da mogu da ih voze samo na zadnjem sedištu“, naveo je Vesić za televiziju Hepi, prenosi Beoinfo.

Pročitajte još:

On je podsetio da je Sekretarijat za kulturu još juče dao nalog pozorištima da predstave budu zakazane ranije kako bi bile završene do 21 sat.

„Prilagodićemo se svakoj meri i sve ćemo da uradimo da se odvija društveni i privredni život i u ovakvim uslovima“, precizirao je zamenik gradonačelnika.

On je naveo da grad nije srećan zbog skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata, pozorišnih i bioskopskih predstava sa 23 na 21 sat.

„Razumemo ovu odluku kao nužnu i iznuđenu meru. Zadovoljni smo što je Vlada Srbije našla meru između potrebe da se zaštiti zdravlje stanovništva i da ekonomija radi jer bi zatvaranje ugostiteljskih objekata od 18 sati kako je predlagano potpuno zatvorilo ovu granu privrede u kojoj samo u Beogradu radi oko 40 hiljada ljudi. Nadamo se da će nove mere trajati samo do 1. decembra, kako je i najavljeno“, rekao je Vesić.

Goran Vesić Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Vesić je istakao da je do skraćenja radnog vremena ugostitelja došlo jer pojedini klubovi nisu poštovali mere zabrane i organizovali su proslave i koncerte posle 23 sata.

Pročitajte još:

„Ako nisu poštovali zabranu rada posle 23 sata ti klubovi verovatno neće poštovati ni ograničenje rada do 21 sat. Zato je neophodno da svi državni organi učestvuju u sprovođenju izmena i dopuna Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a ne samo komunalna milicija i komunalni inspektori Grada Beograda i gradskih opština. Nisu odgovorni ljudi koji dolaze na koncerte već organizatori koji zarađuju novac na tim koncertima i krše ograničenje radnog vremena, čime čine krivično delo i imaju krivičnu odgovornost za namerno širenje zarazne bolesti“, rekao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da izmene zakona nisu donete da bi se kažnjavali građani već upravo bahati ugostitelji koje ne interesuje da li će se neko zaraziti na njihovim koncertima.

Vesić je apelovao na sve građanke i građane Beograda da poštuju sve mere, da nose maske i da čuvaju sebe i druge.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar