Ako ste, slučajno, prespavali vikend i izopštili ste se od informacija, možda vam je promakla vest da je, posle trodnevnog razmišljanja, Vlada Srbije donela nove mere i rešila da skrati radno vreme kafića i prodavnica. Još večeras u vašim omiljenim restoranima, kafićima i klubovima možete da sedite do 23h. Od sutra važe nova pravila - od 21h u krevet.

Vlada Srbije u nedelju je donela odluku da ograniči rad ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana, kao i tržnih cenatara i prodavnica, od 21 sat do pet sati ujutru, obavestila nas je premijerka Ana Brnabić.

Od te mere izuzete su apoteke, dostava hrane, pumpe za točenje goriva, i privreda koja radi i “treću smenu”.

Ove mere stupaju na snagu u utorak 17. novembra, i važiće 15 dana, do 1. decembra, kada će vlada ponovo odlučivati o merama, precizirala je premijerka.

Brnabić je  za nas imala i jednu dobru, ali, ipak, preteću vest. Naime, saopštila je da Vlada trenutno ni ne razmišlja o zabrani kretanja, ali je nagovestila da će ukoliko postojeće mere ne urode plodom to biti sledeći korak.

„Ukoliko bude najneophodnije, mi ćemo ići sa tom merom, ali u ovom trenutku ni ne razmišljamo o tome. Znamo da je to sledeća mera, ali sva predviđanja su da će sada usvojene mere dati rezltate i da će broj novozaraženih početi da opada“, objasnila je Brnabić nakon sednice Vlade.

Beograđane, prema najavi zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, čeka i pojačana kontrola nošenja maski u autobusima.

Ukoliko se ta mera ne poštuje, sledi kazna od 5.000 dinara.

Pojačana kontrola znači veći broj onih koji kontrolišu. Vesić je podsetio da su do sada kontrolu obavljali samo sanitarni inspektori, njih 140 za čitavu teritoriju Srbije, odnosno 12 za Beograd, a da će izmenom propisa koja je usvojena protekle nedelje sada taj broj biti između 400 i 500.

Iako je bila najavljivana mogućnost da se đacima produži prošlonedeljni raspust, to se neće dogoditi. Učenici će se danas vraćaju na nastavu. Premijerka Brnabić smatra da je situacija u školama stabilna i dobra i da nema razloga da se one potpuno prebace na online nastavu.

Srećan ponedeljak, svima koji slave.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar