Za razliku od Košutnjaka gde jutros nismo zatekli gužvu, na Adi Ciganliji je potpuno drugačija slika. Automobili prepuni ljudi neprestano dolaze, a mladi, kojih je najviše, uveliko su okupljeni oko roštilja. U razgovoru sa zaposlenim na parkingu saznajemo da ljudi polako pristižu još od 5 jutros.
„Lepo je videti ovo, posle 2020. godine, kada je u ovo vreme bio policijski čas. Ima ljudi“, kaže on pri samom ulazu na Adu Ciganliju.
Pre samog dolaska na izletište na kom se roštilja, zatičemo i mlade na sportskim terenima, ali i one koji po svemu sudeći obavljaju svoj uobičajeni jutarnji trening.
Najmanje dvadeset zidanih roštilja nije bilo dovoljno za sve koji su želeli da uživaju u prvomajskom uranku – pa je puno i manjih imrpovizovanih.
„Od kad znam za sebe dolazimo ovde na Adu. Ove godine je možda i najbolje, a što se tiče ljudi, čini mi se da je isto kao prošle godine“, navodi jedna od devojaka koja sa svojim društvom roštilja od šest jutros.
Oni koji su šator postavili još sinoć kažu da ih vreme i nije baš poslužilo, ali to ne umanjuje dobro raspoloženje.
„Dobro je samo kad nije kiša, ima malo vetra, ali je dobro. Kao što vidite zabavljamo se, sve je odlično“, kaže jedan student.
Najviše mladih igralo je frizbi, a bilo je i onih koji su prvi maj odlučili da obeleže na krajnje na neobičan način: Kupili su pecivo u pekari i posmatrali ostale kako roštiljaju.
Podsetimo, na tradicionalnom mestu gde Beograđani roštiljaju – Košutnjaku jutros nije bilo gužvi.
U delu kod Hajdučke česme ima manje ljudi nego prethodnih godina, a oni sa kojima smo razgovarali kažu da nije bilo potrebe zauzimati mesto ranije, te da očekuju da će izletište tek da se puni.
BONUS VIDEO: 1. maj – Dan kada se zbog rada uglavnom ne radi
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare