Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Policija do danas nije dostavila zapisnik sa uviđaja koji su izvršili pre mesec dana kada je tridesetak osoba ušlo na Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu i držalo ga blokiranog tokom četiri dana, potvrđeno je novinarima u upravi tog fakulteta.

Kako su naveli iz Filozofskog fakulteta, umesto zapisnika su dobili samo potvrdu da su policiji prijavili ulazak „nepoznatih muških lica“.

Tokom protesta, kojima se tražilo da blokada fakulteta bude prekinuta, zaposleni su dobijali uvrede i pretnje smrću, zbog čega su zatražili od policije zapisnik, kako bi se znalo imenom i prezimenom ko je blokirao fakultet, koliko je tu bilo studenata a koliko osoba koje nemaju nikakve veze sa univerzitetom.

Iz Filozofskog fakulteta su naveli da su zaposleni tokom protesta protiv blokade fakulteta, do koje je došlo nakon što je Studentski parlament podneo Etičkoj komisiji prijavu protiv profesora Dinka Gruhonjića zbog navodnog govora mržnje, bili doslovno „izbačeni“ iz zgrade fakulteta.

Jedan od učesnika blokade je u zgradu Filozofskog fakulteta 28. marta upao u majici sa likom Milorada Ulemeka Legije, i sa transparentom „Moj sinko, samo nikad kao Dinko“, što je Gruhonjić, kako je tada izjavio, doživeo kao pretnje smrću.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare