Podeli
Grafika:Slađana Đermanović

 U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 3.888 pozitivnih na koronavirus, a umrle su još 52 osobe.

Testirano  je ukupno 12.578 građana, a na respiratorima je 326 pacijenata.

***

U Srbiji je tokom jučarašnjeg dana evidentirano još 4.910 građana pozitivnih na koronavirus, a preminulo je 51 osoba.

Juče je testirano 16.740 ukupno građana, a na respiratorima je registrovano 349 pacijenata.

***

Povezane vesti:

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da vrlo brzo možemo da očekujemo masovnu vakcinaciju. On je najavio da će Srbija umesto očekivanih 10.000 Fajzerovih vakcina u prvom kontigentu dobiti 5.000 doza i da su one namenjene ljudima u staračkim domovima.

“Nećemo dobiti količinu Fajzerovih vakcina koju smo očekivali. Mislio sam da ćemo dobiti 10.000, a imaćemo 5.000. Probaćemo prvo da vakcinišemo najstarije od 75 i više godina, one koji su smešteni u staračkim domovima”, rekao je Vučić za TV Prva.

***

Mera prema kojoj je ulazak u Srbiju dozvoljen uz negativan PCR test, a za građane koji ga ne poseduju propisana kućna izolacija 10 dana, stupa na snagu u ponedeljak 21. decembra, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu premijerke Ane Brnabić.

Kako je rečeno, ta odluka doneta je na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije, a stupanje mere na snagu pomereno sa nedelje na ponedeljak.

***

Postojeće mere protiv koronavirusa ostaju na snazi i tokom vikenda. Od ponedeljka se produžava radno vreme ustanova kulture do 21 sat.

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak u 8 časova i tada će ponovo biti razmatrane i precizirane protivepidemijske mere.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar