U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 4.910 pozitivnih na koronavirus, a umrlo je još 51 građana.

Testirano  je ukupno 16.740  građana, a na respiratorima je 349 pacijenata.

***

U Srbiji je tokom jučarašnjeg dana evidentirano još 5.129 građana pozitivnih na koronavirus, a preminulo je još 47 građana.

Juče je testirano 17.460 ukupno građana, a na respiratorima je 353.

***

Vakcinu protiv koronavirusa Srbija će dobiti do kraja ove godine, izjavila je danas u Kragujevcu premijerka Srbije Ana Brnabić.

U prilog tome ona je istakla da je Aagencija za lekove i medicinska sredstva, sinoć dala dozvolu za uvoz Fajzerove vakcine u Republiku Srbiju, te da se sada očekuje datum prve isporuke.

***

Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije dala je saglasnost za uvoz Fajzerove vakcine, što znači da bi u našu zemlju mogli uskoro da stignu prvi uzorci pomenute vakcine.

U pitanju je dozvola koja se daje da bi uzorci stigli u Srbiju, kako bi Agencija dalje mogla da izvrši ispitivanje i potencijalno odobravanje vakcine, kažu za Nova.rs stručnjaci upoznati sa procedurom, koji, istovremeno, dodaju da bi to značilo da bi uskoro moglo da počne i konkretno ispitivanje vakcine i proces njenog odobravanja.

***

Postojeće mere protiv koronavirusa ostaju na snazi i tokom vikenda. Od ponedeljka se produžava radno vreme ustanova kulture do 21 sat.

Nova sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak u 8 časova i tada će ponovo biti razmatrane i precizirane protivepidemijske mere.

***

Jutrošnja sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa trajala je kraće nego dosadašnja zasedanja, a završena je bez izjava i komentara, uz najavu da će se više o potencijalnim novim merama znati u 15 sati na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare