vučić holokaust
Foto: Printscreen/TV PRVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da vrlo brzo možemo da očekujemo masovnu vakcinaciju, najavio da će Srbija umesto očekivanih 10.000 Fajzerovih vakcina u prvom kontigentu dobiti 5.000 doza i da su one namenjene ljudima u staračkim domovima.

„Nećemo dobiti količinu Fajzerovih vakcina koju smo očekivali. Mislio sam da ćemo dobiti 10.000, a imaćemo 5.000. Probaćemo prvo da vakcinišemo najstarije od 75 i više godina, one koji su smešteni u staračkim domovima“, rekao je Vučić za TV Prva.

On je istakao da je važno da vakcine dobijemo što pre i što više, da će biti besplatne za sve građane.

„Borimo se na svim stranama za vakcine, neka ljudi ne brinu, imaće ih dovoljno i nećemo biti na repu i nećemo biti ničije zamorče. Nešto ćemo da kupimo, a nešto ćemo i da dobijemo. Obezbedićemo za džabe možda 50.000 vakcina nav EU, a možda i 100.000 doza. Dozvolićemo Fajzerovu vakcinu, kinesku, rusku“, rekao je Vučić.

On je rekao i da će se svakako vakcinisati.

„Primići vakcinu, naravno. Ali, kada Bajden primi – kažu: baš lepo, kad Pens primi – baš lepo, a kad ja kažem da ću se vakcinisati, kažu: ti ćeš da primiš, a narod još nije“, prokomentarisao je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar