Foto: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

U Srbiji u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih virusom korona zaražena su 162 korisnika i 94 zaposlena.

Među ustanovama u kojima je virus prisutan, prema podacima resornog Ministarstva su i domovi za mentalno ometene u razvoju u Tutinu i „Srce u jabuci“, Jabuka, Pančevo.

Virus je prisutan u gerontološkim centrima Voždovac, kao i onima u Mladenovcu, Knjaževcu, Subotici, „Srem“ u Rumi, Kragujevcu, Mataruškoj Banji i tri novosadska na Limanu, Futogu i Novom naselju.

Virus je prisutan i u Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Subotica i Ustanovi za odrasle i starije Leskovac, Domskom odeljenju pri Centru za socijalni rad u Despotovcu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd.

Povezane vesti:

Kako je Ministarstvo za rad saopštilo prisustvo virusa je potrvđeno u Centru za socijalni rad u Vranju, Leskovcu, Žabalj, Titel, Sečanj, Toplica u Prokuplju kao i u centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Chupriji, Novom Sadu, Boegrad.

Korona virus potvrđen je kako navodi ministarstvo, u domovima za smeštaj odraslih i starijih „Duga plus“, „Bonaca“ i „Dedinje“, Beograd, „Trem“, Donji Dušnik, opština Gadžin Han. „Dom Topalović“, Kladovo, „Zlatno srce“, Umka, „Villa Ancora“ Palić, „Konak“ Sremska Kamenica i „Terza Eta“ Priboj.

Prisustvo virusa je potvrđeno u Ustanovu za smeštaj i negu starih „Nacionalni dom“ Vladimirovac, Ustanovi za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević“ Veliki Popovac i beogradskoj Agenciji za pružanje usluge pomoć u kući NANA S.V.

Dom za smeštaj odraslih i starijih „Doživeti stotu“, Beograd, „Stara pruga“, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih „Radost“ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih „Nada“, u Beogradu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar